آش اسفناج با گوشت قلقلی یک از انواع خوشمزه آش در ایران می باشد که به شدت توصیه می شود زیرا بسیار لذیذ است و یکی از طعم های بی نظیر آش است.
مواد لازم برای تهیه آش اسفناج با گوشت قلقلی :
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
اسفناج ۴۰۰ گرم
برنج خام نصف پیمانه
رشته ۷۰ گرم
آب ۲ لیتر
کشک به مقدار لازم
پیاز داغ و سیرداغ به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش اسفناج با گوشت قلقلی :
ابتدا آب را همراه برنجی که شستید داخل یه قابلمه بزرگ بریزید و صبر کنید تا برنج کاملا پخته و تقریبا له شده و لعاب بیندازد.
وقتی برنج نرم شد، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سیر داغ به آن اضافه کنید.
یک عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. حالا گوشت چرخ کرده، پیاز و نمک و فلفل را داخل یک کاسه خوب با هم ورز دهید و گوشت های قلقلی کوچک درست کنید.
سپس گوشت های قلقلی را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خودشان را بگیرند.
اسفناج ها را خرد کنید و به مواد اضافه کنید. بهتر است اسفناج داخل آش را درشت خرد کنید تا ظاهر آش بهتر شود.
سپس به مقداری که دوست دارید به آش کشک هم اضافه کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد.
وقتی سبزی پخت، رشته را هم اضافه کنید و خوب آش را هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند. صبر کنید تا رشته ها خوب پخته و ضخیم شوند.
در نهایت به آش نعنا داغ هم اضافه کنید. نمک و فلفل آن را هم چک کنید و در صورت لزوم اضافه کنید.
آش آماده است. در ظرف مناسب سرو کرده و با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک و سیر تزیین کنید. دقت کنید که در کل طول مدت پخت حرارت باید ملایم باشد.