باقلوا شعریه عربی که با نوعی رشته مخصوص به نام رشته پاکستانی و بدون احتیاج به فر تهیه می شود و به آن حلوای شعریه و یا باقلوای رشته ای نیز گفته می شود.
مواد لازم برای باقلوا شعریه عربی
رشته شعیریه 1 بسته
شیر عسلی ½ قوطی(بسته بندی)
مغزها(سلیقه ای) گردو،پسته،بادام 200 گرم
کره 50 گرم
پودر هل ¼ قاشق چایخوری
گلاب(اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
زعفران(اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه باقلوا شعریه عربی
برای تهیه باقلوا شعیریه ، ابتدا یک بسته رشته مخصوص شعیریه یا همان رشته عربی را قبل از باز کردن با کمک دست فشار دهید تا رشته ها شکسته و خرد شوند. هرچه رشته ها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشته ای عربی بهتر می شود. سپس درون تابه ای کره را حرارت داده تا ذوب شود، حالا رشته ها را از بسته خارج کرده درون تابه بریزید و تفت دهید. زعفران دم کرده و پودر هل را به درون تابه اضافه کنید. مراقب باشید تا رشته ها نسوزند. فقط تا حدی تفت داده شوند که کمی تغییر رنگ داده و طلایی تر شوند (رنگ خود رشته ها تیره است).
پس از گذشت حدود 10 دقیقه از تفت خوردن رشته ها و طعم گرفتن با کره و زعفران، حالا در این مرحله شیر عسلی را به درون تابه اضافه کنید. در دستور گفته شده که ½ مقدار شیر عسلی را اضافه کنید. اما میزان آن بنا به سلیقه شما می تواند متغیر باشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، باقلوا شیرین تر شده و بافت نرم تری خواهد داشت.
رشته ها را همراه با شیر عسلی کمی تفت دهید و به سرعت مخلوط کنید. در حین حرارت دادن شیر عسلی رقیق است، اما هرچه روی حرارت بماند به مرور سفت خواهد شد. بنابراین پس از اضافه کردن شیر عسلی، نباید زیاد روی شعله بماند. حدود نیم دقیقه کافی می باشد. گلاب را به مواد اضافه کنید هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد برود. سپس زیر حرارت را خاموش کنید. با شعله خاموش مواد را تفت داده و هم بزنید تا رشته ها خوب و کامل آغشته به شیر عسلی شوند.
یک برش فویل آلومینیومی را بر روی سطح صافی قرار دهید. آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید. مواد رشته شعیریه را روی تمام سطح فویل پهن کنید. با کمک پشت قاشق آن را صاف کنید. حالا مغزها(ترکیب شده و یا انتخابی) روی رشته ها بریزید. سپس رشته ها را همراه با فویل رول کنید. رول بسته شده را درون یخچال برای مدت حداقل 5 ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد.
پس از گذشت این زمان، باقلوا شعریه عربی رولی را از یخچال خارج کرده، فویل را از آن جدا کرده و برش بزنید. باقلوا شعریه شما آماده است. می توانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید. پس از برش زدن شهد را رومال کرده و با مغزها تزئین کنید. در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را می توانید در کنار چای نوش جان کرده و لذت ببرید.
نکات کلیدی تهیه باقلوا شعریه:
در تهیه باقلوای شعریه عربی، می توانید در صورت تمایل کمی شیر و یا خامه صبحانه همراه با شیر عسلی به رشته ها اضافه کنید. این کار یاعث می شود تا بافت باقلوا و رشته ها نرم تر و آبدار تر شود.
شما می توانید پودر هل و گلاب را با مغزها مخلوط کنید. تا مخلوط مغزها منسجم تر شده و طعم دار شود. در تهیه باقلوا رولی این کار کمک می کند تا در هنگام برش زدن مغزها بیرون نریزند و بافت آن منسجم باقی بماند.
رشته شعریه را نباید زیاد تفت دهید زیرا باعث می شود باقلوا شما سفت شود.
اگر شیر عسلی را زمان زیادی روی حرارت قرار دهید زود سفت می شود، و شما مجبور خواهید شد مقدار بیشتری شیر عسلی برای رقیق شدن مواد اضافه کنید.
تمام مراحل تهیه رشته (از تفت دادن شعیریه تا اضافه کردن شیر عسلی به آن) نباید بیشتر از 5 الی 6 دقیقه به طول انجامد.