یکی از بهترین راه ها برای طبخ ماهی تنوری کردن آن می باشد زیرا که هم خوب می پزد و هم هیچ روغنی در کار نیست تا این غذای سالم را ناسالم کند. پس با ما با طرز تهیه ماهی تنوری همراه باشید.
مناسب برای: 3 نفر
زمان آماده سازی: 1 ساعت
مدت زمان انتظار: 1 ساعت
مواد لازم ماهی تنوری
ماهی 1 عدد(2 كیلوگرم) (سرخو یا سنگسر)
سیب زمینی 2 عدد (ورقه شده)
آبلیمو 3 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 1 چهارم پیمانه
زعفران 1 قاشق چایخوری (آبكرده و غلیظ)
سیر 2 حبه (پوره شده)
زردچوبه به میزان لازم
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
ارده به میزان لازم (اختیاری و برای تزیین)
سبزیجات به میزان لازم (برای تزیین و اختیاری)
رب انار به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه ماهی تنوری
1- ابتدا فر را روشن كنید تا داغ شود سپس در ظرفی مناسب نمك، فلفل، پوره سیر، زردچوبه، آبلیمو، نصف روغن زیتون و زعفران را مخلوط كرده و داخل شكم و سطح روی ماهی را با آن مزهدار كنید.
حتما بخوانید طرز تهیه ماهی تنوری با سس گوجه ای
2- سپس ماهی را برای یك ساعت در یخچال قرار دهید.
3- سینی فر را با فویل بپوشانید، روی فویل را چرب نموده، و ورقههای سیب زمینی را روی فویل قرار دهید و سطح روی سیب زمینی را چرب كنید سپس ماهی را روی سیب زمینی چرب شده قرار دهید تا با این روش از چسبیدن ماهی جلوگیری كنید، سطح روی ماهی را با بقیه روغن زیتون چرب نمایید.
4- سینی ماهی را روی پنجره وسط فر قرار دهید و برای 45 دقیقه تا یك ساعت بپزید بعد از طبخ ماهی را از فر خارج نموده و به ظرف سرو منتقل كنید.
حتما بخوانید طرز تهیه ماهی تنوری با سس گوجه ای
5- پس از كمی سرد شدن سطح روی ماهی را با سس ارده یا رب انار پوشانده و یا با دانههای انار منقش كنید و با سایر سبزیجات تزیین كرده و سرو كنید.
نكات برای ماهی تنوری
● بهتر است موقع قرار دادن ماهی در فر چند عدد لیمو ترش تازه را ورقه كرده و آن را داخل شكمماهی بگذارید.
● سعی كنید سر و دم ماهی را با فویل چرب شده بپوشانده، تا از برشته شدن سر و دم ماهی جلوگیری شود.
● قرار دادن یك ظرف آب در فر به مغزپخت شدن ماهی كمك زیادی میكند.