طرز تهیه قیمه نخود یزدی
خورش قیمه نخود یزدی بسیار خوشمزه و معروف است اما در یزد به شیوه ای متفاوت طبخ میشود و البته مزه آن به خوشمزگی قیمه اصیل و حتی به قول یزدی ها بهتر هم هست!
مواد اولیه قیمه نخود یزدی:
زردچوبه یک قاشق مربا خوری
پودر هل سبز 1 قاشق چای خوری
دارچین یک قاشق چایخوری
پیاز 2 عدد
نخود 1 پیمانه
لیمو عمانی 3 عدد
گوشت (خورشتی) نیم کیلو
زعفران (ساییده) 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خورش قیمه یزدی از غذاهای محلی استان یزد
طرز تهیه خورش قیمه یزدی از غذاهای محلی استان یزد
طرز تهیه قیمه نخود یزدی:
- نخود ها را در آب بریزید و اجازه دهید آب جوش بیاید سپس شعله را خاموش کنید و نخودها را از صافی رد کرده و پوست آنها را جدا کنید و اگر دوست دارید آنها را به دو قسمت تقسیم کنید.در ظرفی جدا گانه مقداری روغن را داغ کنید و نصف پیاز را رنده کرده و آن را به خوبی سرخ کنید تا طلایی شود.
- حالا گوشتها را به آن بیفزایید و انقدر تفت دهید تا رنگ گوشت سفید شود.و سپس زردچوبه را به گوشت بیفزایید و اجازه دهید با مقدای آب بپزد.
- وقتی گوشت نیم پز شد نخودها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید غذایتان خوب بپزد.
- وقتی غذایتان تقریبا پخت لیمو عمانی ها را به آن اضافه کنید و در ظرفی جدا نصف دیگر پیاز را خرد کرده و سرخ کنید و با اضافه کردن هل و دارچین و زعفران آب کرده آن را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید کمی دیگر جا بیفتد.
نکات: - میتوانید نخودها را پوست نگرفته هم به خورش اضافه کنید که البته بدون پوست مسلما بهتر خواهد شد.
- اگر دوست دارید به غذایتان آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
- این غذا در دستور اصلی رب ندارد ولی اگر خواستید در پیازداغ اولیه دو قاشق رب گوجه فرنگی هم تفت دهید.
- حتما نخودها را از شب قبل خیس کنید.
- برخی افراد به این خورش گلاب هم میزنند که سلیقه ای است.