طرز تهیه قیمه نخود یزدی

خورش قیمه نخود یزدی بسیار خوشمزه و معروف است اما در یزد به شیوه ای متفاوت طبخ میشود و البته مزه آن به خوشمزگی قیمه اصیل و حتی به قول یزدی ها بهتر هم هست!

قیمه نخود یزدی

مواد اولیه قیمه نخود یزدی:

زردچوبه یک قاشق مربا خوری
پودر هل سبز ۱ قاشق چای خوری
دارچین یک قاشق چایخوری
پیاز ۲ عدد
نخود ۱ پیمانه
لیمو عمانی ۳ عدد
گوشت (خورشتی) نیم کیلو
زعفران (ساییده) ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه خورش قیمه یزدی از غذاهای محلی استان یزد
طرز تهیه خورش قیمه یزدی از غذاهای محلی استان یزد

طرز تهیه قیمه نخود یزدی:

  1. نخود ها را در آب بریزید و اجازه دهید آب جوش بیاید سپس شعله را خاموش کنید و نخودها را از صافی رد کرده و پوست آنها را جدا کنید و اگر دوست دارید آنها را به دو قسمت تقسیم کنید.در ظرفی جدا گانه مقداری روغن را داغ کنید و نصف پیاز را رنده کرده و آن را به خوبی سرخ کنید تا طلایی شود.
  2. حالا گوشتها را به آن بیفزایید و انقدر تفت دهید تا رنگ گوشت سفید شود.و سپس زردچوبه را به گوشت بیفزایید و اجازه دهید با مقدای آب بپزد.
  3. وقتی گوشت نیم پز شد نخودها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید غذایتان خوب بپزد.
  4. وقتی غذایتان تقریبا پخت لیمو عمانی ها را به آن اضافه کنید و در ظرفی جدا نصف دیگر پیاز را خرد کرده و سرخ کنید و با اضافه کردن هل و دارچین و زعفران آب کرده آن را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید کمی دیگر جا بیفتد.
    نکات:
  5. میتوانید نخودها را پوست نگرفته هم به خورش اضافه کنید که البته بدون پوست مسلما بهتر خواهد شد.
  6. اگر دوست دارید به غذایتان آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
  7. این غذا در دستور اصلی رب ندارد ولی اگر خواستید در پیازداغ اولیه دو قاشق رب گوجه فرنگی هم تفت دهید.
  8. حتما نخودها را از شب قبل خیس کنید.
  9. برخی افراد به این خورش گلاب هم میزنند که سلیقه ای است.

ارسال نظر