راتاتوی یک غذای فرانسوی است که با سبزیجات مختلف درست میشه! راتاتوی یک غذای کاملا گیاهیه و برای گیاهخواران عزیز مناسبه! این غذا بسیار کم کالریه. در این مطلب دو روش برای تهیه این غذای رژیمی و خوشمزه تقدیمتون میشه.
روش اول تهیه راتاتوی
مواد لازم راتاتوی :
بادمجان حلقه شده 1 کیلو
قارچ حلقه شده 500 گرم
سیب زمینی حلقه شده 2 عدد متوسط
پیاز متوسط 1 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
سبزی معطر( جعفری – گیشنیز – مرزه – نعنا) 4 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 4 عدد
نمک ، فلفل و ادویه به میزان لازم
آبلیمو 2 قاشق غذا خوری
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه راتاتوی :
بادمجان ها را به صورت راه راه پوست کنده حلقه حلقه می کنیم روی آنها نمک پاشیده 1 ساعت در یخچال می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود.
سپس آب کشی کرده با دست کمی فشار می دهیم و سپس در روغن سرخ می کنیم .
سیب زمینی ها را پوست کنده حلقه حلقه می کنیم و سرخ می کنیم.
قارچ ها را هم حلقه کرده و با حرارت بالا تفت می دهیم پیاز را هم تفت می دهیم تاشفاف شود.
بادمجانها را ته ظرف نسوز چیده روی آن کمی سبزی می ریزیم بعد سیب زمینی ها را چیده روی آنها سبزی می پاشیم.
ردیف بعدی پیاز و دوباره سبزی سپس قارچ ، سبزی بعد گوجه دوباره سبزی و در آخر فلفل دلمه ای حلقه شده قرار می دهیم.
سپس رب گوجه را تفت می دهیم بعد نصف لیوان آب + آب لیمو به آن افزوده به سبزیجات اضافه می کنیم.
روی آن را با آلومینیوم فویل پوشانده در فر 175 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت می پزیم.
روش دوم تهیه راتاتوی
مواد لازم راتاتوی :
کدو قلمی سبز دو عدد بزرگ 100 گرم / 18 کالری
بادنجان یک عدد بزرگ 100 گرم / 17 کالری
گوجه 3-4 عدد متوسط و سفت 100 گرم / 15 کالری
فلفل دلمه قرمز یا سبز یک عدد بزرگ 100 گرم / 15 کالری
پیاز سفید یک عدد متوسط 100 گرم / 5 کالری
سیر نصف حبه 100 گرم / 120 کالری
ریحان چند پر (به صورت سالم و خرد شده) 100 گرم / 40 کالری
روغن به دلخواه 100 گرم / 900 کالری
نمک به دلخواه 100 گرم / 0 کالری
فلفل سیاه به دلخواه 100 گرم / 0 کالری
پودر آویشن به دلخواه 100 گرم / 276 کالری
سرکه سفید به دلخواه 100 گرم / 22 کالری
پنیر پیتزا یا پنیر پارمزان رنده شده تقریباً 4 قاشق غذاخوری 100 گرم / 452 کالری
طرز پخت راتاتوی :
پیاز را درشت خرد کرده و روی آتش تند تا 3 دقیقه حرارت دهید. بعد از آن تکه های فلفل دلمه ای قرمز یا سبز را که به همان درشتی خرد کرده اید به آن بیافزایید و شعله را همچنان زیاد نگه دارید.برای جلوگیری از ته گرفتن مواد، میزان روغن را به اندازه ای تنظیم کنید.
کف ماهیتابه در تمام نقاط به اندازه کافی روغن داشته باشد. پس از 3 دقیقه دیگر، اول نصف حبه سیر را ریز خورد کرده و در ماهیتابه به اندازه 1 یا 2 دقیقه تفت دهید و سپس بادنجان و کدو را که که از عرض به شکل مورب و کاملاً قطور (حداقل 2 سانتمیتر) بریده اید اضافه کنید.
بادنجان و کدو تقریباً 10 تا 15 دقیقه به زمان نیاز دارند تا نسبتاً پخته شوند، اگر دیدید در طی این مدت غذا در حال ته گرفتن است، شعله اجاق را فقط کمی پایین بکشید، اما مراقب باشید خوراک آب نیاندازد، چون همه این سبزیجات باید بخوبی سرخ شوند.
اگر در آب خودشان پخته شوند راتاتویی شما مزه اصلی خود را نخواهد داد.در این مرحله گوجه فرنگی ها را که نسبتاً قطور (همان 2 سانتیمتر) حلقه حلقه کرده اید، دانه دانه داخل ماهیتابه قرار دهید و شعله را به حداکثر برسانید.نمک، فلفل سیاه وسرکه سفید را اضافه کنید.
به مدت 4 الی 5 دقیقه مواد را در ماکزیمم حرارت و بدون در، با احتیاط به هم بزنید که گوجه ها له نشوند یا آب نیاندازند.پس از اطمینان از سرخ شدن گوجه ها، پودر آویشن و ریحان خرد شده را روی مواد بریزید و در ظرف را برای چند دقیقه بگذارید.
شعله را کم کنید (کمی کمتر از متوسط) و اجازه بدهید مواد در این مرحله پخته شوند و آبشان تبخیر شود، بنابراین در ظرف نباید کیپ باشد. پس از طی این مراحل، اجاق را خاموش کنید.حلقه های مختلف مواد تشکیل دهنده راتاتویی را که ضمن پخت سالم نگه داشته اید.
در ظرف مناسبی بکشید و پیش از آنکه داغی غذا از بین برود رویش را با یک لایه از پنیر پیتزا یا پارمزان رنده شده بپوشانید. برای اینکه پنیرها آب شوند غذا حتماً باید داغ باشد. روی ظرف چند پر ریحان برای تزیین بگذارید.