کله گنجشکی یک غذای بسیار خوشمزه و ساده و سنتی می باشد که بسیار سریع آماده می شود و با نان سنگک و ترشی و سبزی خوردن سرو می شود حتما امتحان کنید.
مواد لازم:
رب گوجه فرنگی 1 ق.غ
آب 5 پیمانه
زردچوبه ۱ ق.چ
نعناع خشک 2 ق.م
آرد نخودچی ۱ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کله گنجشکی :
گوشت گوسفند (چرخ شده و بدون چربی) ۱۳۰ گرم در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و ۱
قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید.
۱ پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست نچسبد.
از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید.
در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود،
سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید،
آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید.
قرمزههای آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت ۲ دقیقه بجوشانید،
سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایمتر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر
قرمزهها پخته شوند.
قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید.
نکات:
گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن جلوگیری شود.
در صورتی که نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.
این کوفته ها را اسپاگتی هم می توان خورد.
اصل این غذا فقط باید با ترشی بادمجان خورد.