کال کباب گیلانی نوعی پیش غذا و یا بهتر بگوییم یک نوع کنار غذا به شمار می رود و از ترکیب بادمجان کبابی با سبزی های محلی و سیر و رب انار تهیه می گردد.
مواد لازم کال کباب گیلانی:
بادنجان یک و نیم کیلوگرم
گردو ساییده ۳۰۰ گرم
انار ترش دانه شده یک پیمانه
چوچاق (سبزی محلی) دو قاشق سوپخوری
سیر چهار حبه
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه کال کباب گیلانی:
ابتدا بادنجان ها را روی شعله گاز یا زغال کباب کنید. می توانید بادنجان ها را روی سینی فر بچینید و تا زمانی که پوست آنها کبابی شود داخل فر قرار دهید.
پس از کبابی شدن پوست بادمجان ها را جدا کنید.
بادنجان های پوست کنده را درون ظرفی بریزید و خوب بکوبید (از دستگاه غذاساز و یا گوشت کوب برقی برای پوره و له شدن بادنجان ها کمک بگیرید.)
پس از اینکه به طور کامل له شد، گردوی آسیاب شده را با بادنجان ها مخلوط کنید.
سپس انار دانه شده را اضافه کنید و دوباره میکس کنید تا دانه های انار خوب درون مایه له شود.
در آخرین مرحله چوچاق و سیر را اضافه کنید و همه مواد را خوب بکوبید و یا آسیاب کنید.
نمک و فلفل اضافه کنید و یک دور با سرعت زیاد میکس کنید.
در این مرحله غذای شما آماده است، غذا را داخل ظرف بکشید و با دانه های انار تزیین کنید و همراه با برنج سفید سرو کنید.
این غذا را به عنوان خوراک و یا پیش غذا نیز می توانید مصرف کنید.
نکات برای تهیه کال کباب گیلانی:
- برای این که میزان ترشی غذا کم شود می توانید یک تا دو قاشق سوپخوری از انار آن کم کنید.
- گردو را تا حدی که دندان گیر باشد آسیاب کرد.
- به جای سبزی محلی چوچاق می توانید از گشنیز نیز استفاده کنید.