پلو مکزیکی از غذاهای معروف و خوشمزه مکزیکی است که در میان کشورهای مختلف بسیار پرطرفدار است . پلو مکزیکی بسیار به غذاهای سنتی ایرانی نزدیک است و از طرف ما ایرانیان نیز مورد استقبال قرار می گیرد. پلوی مکزیکی معمولا اسپایسی و پرمزه است و با برخی سبزیجات ترکیب می شود .
ظاهر پلوی مکزیکی نزدیک به غذاهای سنتی مثل لوبیا پلو ، نخود پلو و استانبولی ایرانی است و به همین علت مورد توجه و علاقه ایرانی ها نیز قرار می گیرد. پلوی مکزیکی را می توان با سبزیجات زیاد و طعم تند و اسپایسی ترکیب کرد و در کنار گوشت پخته شده و یا به تنهایی سرو نمود.
پلوی مکزیکی را به عنوان نهار یا شام نیز سرو نمود در واقع به عنوان غذای اصلی سرو می گردد. در ادامه همین مطلب پرنیان دستور اصلی و عالی برای تهیه پلوی مکزیکی را با تصاویر مرحله ای ارائه شده است با پرنیان همراه شوید تا تهیه پلوی مکزیکی را بهترین روش آموزش ببینید
مواد لازم پلو مکزیکی:
برنج 1.5 پیمانه نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
پیاز 1 عدد درشت فلفل چیلی 1/2 قاشق چایخوری
فلفل هالوپینو 1 عدد بزرگ زیره 1/2 قاشق چایخوری
سیر 2 حبه نخودفرنگی 1/2 پیمانه
رب 2 قاشق سوپخوری گشنیز خرد شده 1/4 پیمانه
عصاره مرغ 3و 1/3 پیمانه آب لیمو تازه 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه پلو مکزیکی :
فلفل هالوپینو فلفلی تند و تیز است ، پلوی مکزیکی یک غذای اسپایسی و پر ادویه و مزه است و به همین دلیل از فلفل هالوپینو استفاده می شود
اگر علاقه مند نیستید غذایتان تند باشد از فلفل های شیرین استفاده کنید و یا فلفل را تست کنید تا خیلی تند نباشد
پیاز را نگینی خرد کنید فلفل را نیز خرد نمایید ، برای خرد کردن فلفل آن را از وسط برش دهید و دانه های وسط آن را جدا کنید و بعد آن را نگینی ریز خرد کنید اگر دانه های وسط فلفل را نگیرید فلفل طعم تلخی به غذا خواهد داد
بعد از خرد کردن فلفل هالوپینو حتما دستتان را با آب و مایع دستشویی بشویید ، عصاره فلفل هالوپینو روی دستتان می نشیند و هم به پوست آسیب می زند و هم در صورت نزدیکی به چشم و صورت باعث آبریزش بینی و سوزش چشم خواهد شد
پیاز و فلفل را خرد کنید ، فلفل را ریزتر از پیاز خرد نمایید
سپس پیاز و فلفل را داخل قابلمه ای بریزید و روی شعله ملایم تفت حرارت دهید
روغن در ظرف نریزید و فقط با شعله ملایم پیاز و فلفل را حرارت دهید تا آب آنها گرفته شود
سپس سیر ریز شده را اضافه کنید و با پیاز و فلفل مخلوط کنید و کمی حرارت دهید
سپس روغن را اضافه نمایید و مجدد مواد را با روغن تفت دهید
سپس رب را اضافه کنید و با مواد دیگر در روغن تفت دهید
سپس برنج خیس خورده را اضافه کنید و با روغن و مواد دیگر مخلوط کنید تا برنج با مواد دیگر به خوبی مخلوط شود
سپس عصاره مرغ و ادویه ها را اضافه نمایید
برای تهیه عصاره مرغ می توانید از قرص های آماده عصاره استفاده کنید و بر طبق دستور ( برای هر مدل عصاره مقدار مشخصی آب پیشنهاد می شود که روی بسته بندی ذکر می گردد ) آن را در آب حل کنید و به میزانی که در مواد اولیه ارائه شده است عصاره مرغ تهیه کنید
عصاره مرغ و ادویه را اضافه کنید و تمام مواد را هم بزنید تا یکدست شوند
سپس درب ظرف را بگذارید و حرارت را متوسط نمایید تا برنج بپزد و عصاره مرغ به خورد مواد برود
حرارت باید متوسط رو به کم باشد و اصلا نباید حرارت زیاد باشد تا برنج و سایر مواد به خوبی با هم ترکیب شده و برنج نیز به خوبی بپزد
وقتی آب و عصاره کاملا گرفته شد و به خورد برنج رفت و فقط مقدار کمی از آب برنج داخل بافت آن ماند باید بقیه مواد اضافه شود
نخود فرنگی پخته (یا کنسروی )، گشنیز خرد شده و آب لیموی تازه را اضافه کنید
سپس مواد را با قاشق چوبی هم بزنید تا نخودفرنگی و گشنیز خرد شده نیز به خوبی با مواد ترکیب شود
سپس حدود 15 دقیقه برنج را دم کنید تا برنج مناسب سرو شود
البته برنج مکزیکی دم نمی شود اما برای تطابق با سلیقه و ذائقه ایرانی می توان آن را دم نمود.