یکی از اصیل ترین خورش های گیلانی که میتوان آنرا به صورت خشک و یا آبدار تهیه کرد در قدیم پای ثابت غذای عروسی و یا مجالس خاص بوده است با ما با طرز تهیه شیرین قاتق گیلانی همراه باشید.
مواد لازم شیرین قاتق گیلانی:
قیسی 100 گرم
پیاز یک کیلو
آلو سیاه 100 گرم
کشمش 300 گرم
سینه مرغ یک عدد کامل
نمک فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شیرین قاتق گیلانی :
تمام موادی که گفته شد می تواند به میزان سلیقه شما تغییر کند کم و یا زیاد شود بجز پیاز که در واقع پایه اصلی این غذا به حساب می آید.
ابتدا پیاز را به صورت خلال نازک در آورده و آنرا خوب سرخ می کنیم تا طلایی شود. و آنرا را کنار می گذاریم.
بعد قیسی و آلو سیاه را در کمی روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شود فقط باید مراقب باشید که شعله پایین باشد و روغن بیش از حد داغ نباشد.
پیاز داغ و کشمش را با هم کمی تفت می دهیم تا کشمش سرخ شود .
مرغ را ابتدا همراه کمی پیاز و زرد چوبه آبپز و بعد سرخ می کنیم.
حال زمان مخلوط کردن تمام مواد با هم است یعنی پیاز و کشمش و آلو سیاه و قیصی را درون قابلمه ریخته و یک تا دو لیوان آب اضافه می کنیم تا خوب بپزد فقط مراقب باشید چون این غذا زود ته می گیرد. بعد نیم ساعت مرغ را نیز اضافه کرده و زیر گاز را خاموش کنید. در گیلان این غذا حتما با فسنجان خورده می شود که بسیار لذیذ است.امیدوارم لذت ببرید.