لوبیا سبز، منبع فیبر، ویتامین های B1، A، k، C و املاحی مانند پتاسیم، آهن، منیزیم، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا 3، نیاسین و منگنز است. درواقع این سبزی قلمی از تمامی املاح و ویتامین های اصلی برخوردار است، شما می توانید برای آشنایی با لوبیا سبز و خواص بی نظیر آن به لینک زیر مراجعه کنید:
لوبیا سبز و خواص بی نظیر درمانی آن
فصل برداشت این سبزی پرخاصیت، بهار و تابستان است، که بهتر است در وعده های غذایی گنجانده شده و غذاهای خوشمزه ای مانند لوبیا پلو با آن طبخ گردد. خورش لوبیا سبز، یکی از غذاهای اصیلی است که در دستور اصلی تهیه آن از گوشت، لوبیا سبز، و نخود فرنگی استفاده می شود. در طبخ این خورش به جای نخود فرنگی می توان از هویج استفاده کرد که به همراه چاشنی ترشی که در انتها به خورش اضافه می شود طعم بسیار دلپذیری می یابد.
رنگ سبز و قرمز مورد استفاده در این خورش باعث شده که ظاهری زیبا داشته باشد و برای پذیرایی در سفره های میهمانی گزینه مناسبی باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با طرز تهیه خورش لوبیا سبز و هویج مجلسی و نحوه نگهداری لوبیا سبز آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز و هویج
لوبیا سبز 0.5 کیلوگرم
گوشت مغز ران گوسفند 0.5 کیلوگرم
پیاز متوسط 3 عدد
سیر 1 حبه
گوجه فرنگی 3 عدد
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز به میزان لازم
پودر دارچین (چوب دارچین) کمی
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
هویج 5-6 عدد
این خورش برای 5 نفر مناسب است، و مدت زمان پخت و انتظار حدود 3:30 ساعت است.
طرز تهیه خورش لوبیا سبز و هویج
پیاز را ریز خرد کرده و سرخ کنید، یک حبه سیر به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را برای انتهای خورش کنار بگذارید.
گوشت خورشتی را بند انگشتی خرد کرده، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
سپس مقداری زردچوبه به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید و در انتها آب جوش به آن اضافه کرده، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
لوبیا سبز را پس از شستن به صورت بندانگشتی خرد کنید، سپس آن را با یک قاشق آبلیمو و یک قاشق نمک، به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد.
لوبیا سبز را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود، سپس در کمی کره سرخ کرده و به خورش اضافه کنید.
هویج را به صورت نگینی خرد کنید و به خورش اضافه کنید تا بپزد.
بعد از حدود 3 ساعت چاشنی خورش (رب و گوجه فرنگی تفت داده شده) را به همراه نیمی از پیاز داغ که کنار گذاشته بودید به خورش اضافه کنید.
سپس نمک و محلول زعفران را به خورش اضافه کنید و پس از اینکه خورش جا افتاد یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به آن اضافه کرده و پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید.
خورش لوبیا سبز و هویج آماده است، می توانید روی آن را با هویج پخته قالب زده و سیب زمینی سرخ شده تزئین کرده و با پلو سرو کنید.
نکات تکمیلی در تهیه خورش لوبیا سبز و هویج
لوبیا سبزی که خریداری می کنید باید غلافی سبز و پوستی لطیف داشته باشد و روی آن نقطه های قهوه ای وجود نداشته باشد.
برای بهره بردن از طعم واقعی و خواص بی نظیر لوبیا سبز، بهتر است آن را به صورت تازه استفاده کنید.
بهترین گوشت برای تهیه این خورش، گوشت مغز ران گوسفند است.
تعداد گوجه ای که در این خورش استفاده می کنید با تعداد پیاز برابر باشد.
هر چه مقدار پیاز داغ خورش بیشتر باشد خورش خوشمزه تر می شود.
برای اینکه خورش، عطر و طعم بهتری پیدا کند نیمی از پیاز داغ را در انتهای پخت به خورش اضافه کنید.
به هیچ عنوان نمک را در ابتدا به خورش اضافه نکنید، زیرا باعث سفت شدن خورش می شود.
نحوه نگهداری لوبیا سبز
ابتدا لوبیا سبزها را شسته، سپس آنها را به مدت 2 دقیقه در ظرف حاوی آب جوش قرار دهید.
پس از گذشت 2 دقیقه لوبیا سبزها را از ظرف آب جوش خارج کرده، به مدت 2 دقیقه داخل آب یخ که قبلاً آماده کرده اید، قرار دهید.
این روش پخت کوتاه را آنزیم بری گویند. لوبیا سبز آنزیم بری شده و خنک شده را می توان درون کیسه های مخصوص فریزر و یکبار مصرف قرار داده و قبل از بستن درب آن ها، هوای اضافی کیسه را خارج کرد و در فریزر نگهداری کرد.
قرار دادن لوبیا سبز به مدت 2 دقیقه در آب جوش، مقدار بسیار ناچیزی از ویتامین های موجود در لوبیا سبز را از بین می برد. ولی ویتامین های باقی مانده در آن، در طی مدت نگهداری هشت ماه، بدون هیچ گونه تغییری حفظ خواهند شد.
از مزایای آنزیم بری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آنزیم بری از طریق از بین بردن آنزیم های مضر مانند پروتئاز (تجزیه کننده پروتئین) و لیپاز (تجزیه کننده چربی) موجود در لوبیا سبز، باعث حفظ میزان آلبومین در لوبیا سبز می شود.
آنزیم بری باعث حفظ ویتامین های موجود در لوبیا سبز به خصوص ویتامین های گروه B و C به مدت طولانی در حالت انجماد می شود.
در اثر آنزیم بری، اکسیژن پنهان موجود در بافت سلولی لوبیا سبز از بین رفته و از فساد ثانویه آن جلوگیری می شود.
آنزیم بری باعث کاهش میزان میکروارگانیسم ها در لوبیا سبز و در نتیجه افزایش زمان ماندگاری آن می گردد.