خونریزی خطرناک در بارداری
شاید شنیده باشید که برخی بانوان در طول بارداری خود لکه هایی و یا خونریزی مختصری دارند. در این بخش می خواهیم از خونریزی خطرناک در بارداری صحبت کنیم. و شما باید آن را جدی بگیرید.
خونریزی خطرناک در بارداری در 20 هفته اول
خونریزی در دوران بارداری، چه موقع خطرناک است؟
- بیشتر خونریزیهای سابکوریونیک برطرف شدنی هستند، اما این مشکل بانوان را در خطر افزایش عوارض دیگری مانند زایمان زودرس قرار میدهد. بارداری شیمیایی، که وقتی تخم بارور میشود، اما هرگز به طور کامل در رحم قرار نمیگیرد اتفاق میافتد.
- سقط جنین (تهدید آمیز و قریب الوقوع)، که از دست دادن ناگهانی بارداری در 20 هفته اول است. اغلب خونریزی و لکه بینی که بر اثر سقط جنین اتفاق میافتد، با علائم دیگری مثل دردهای شکمی و گرفتگی عضلات رخ میدهد.
- بارداری خارج رحمی، که وقتی اتفاق میافتد که تخم بارور در جایی غیر از رحم و معمولا در لوله فلوپ جای بگیرد. گاهی اوقات به آن بارداری لولهای میگویند. بارداری خارج رحمی روند نرمالی نخواهد داشت و اگر تشخیص داده نشود ممکن است تهدیدی برای جان مادر باشد.
- بارداری مولار، که یک بارداری غیر قابل رشد است و جفت جنین رشد غیر طبیعی دارد و معمولا جنین هم غیر طبیعی میشود.
- هر گونه خونریزی واژینال در طول دوران بارداری ممکن است نشانگر مشکل بزرگتری باشد، پس مهم است که سریع با دکترتان تماس بگیرید. دکتر لارا ریلی، نویسنده کتاب «بارداری؛ راهنمای نهایی هفته به هفته بارداری» توصیه می کند که برای اطلاع دادن در مورد مقدار خونی که از دست دادهاید و اینکه الان حال کلیتان چگونه است آماده باشید. او میگوید اگر خونریزی واژینال دارید که حس میکنید شما را ضعیف کرده یا نوار بهداشتیتان را خیس کرده است، باید اصرار به دیدن پزشک داشته باشید. اگر خونریزیتان مکرر است یا با درد و تب همراه است هم باید به پزشک مراجعه کنید.
خونریزی در دوران بارداری، چه موقع خطرناک است؟
خونریزی خطرناک در بارداری در 20 هفته آخر
- مقاربت جنسی
- معاینات دهانه رحم، مخصوصا در اواخر سه ماه سوم بارداری که معاینات بیشتر میشوند.
- بسته شدن دهانه رحم توسط جفت که وقتی رخ میدهد که جفت تقریبا یا کاملا دهانه رحم را پوشانده باشد.
- قطع ناگهانی جفت، که جفت از دیواره رحم جدا میشود و ممکن است باعث خونریزیهای جدی واژینال شود و تهدیدی برای جان مادر و جنین باشد. طبق انجمن پزشکان خانواده آمریکا، قطع ناگهانی جفت رایج ترین دلیل خونریزیهای جدی در دوران بارداری است. این شرایط نادر است و فقط در یک درصد خانم های باردار اتفاق میافتد.
- زایمان زودرس، که در این شرایط، خونریزی با گرفتگی عضلات یا انقباض، اسهال، فشار به لگن یا کمر درد قبل از هفته 34 همراه است و اگر پیگیری نشود عواقبی جدی برای بچه خواهد داشت. بعد از 37 هفته این علائم برای آغاز زایمان طبیعی خواهند بود.
- مهم نیست که چه زمانی اتفاق میافتد، هرگونه خونریزی در طول بارداری نیازمند یک تماس با دکتر یا ماما است، حتی اگر حدستان اشتباه بوده باشد. برای جواب دادن به سولاتی راجع ببه رنگ، مقدار و زمان خونریزی آماده باشید تا بهترین کمک را به دکترتان جهت تشخیص دلایل احتمالی کرده باشید.