اگر باردار هستید بهتر است در یک شرایط آرام بسر ببرید زیرا تحقیقات نشان داده است که استرس بر سیستم عصبی جنین تاثیر می گذارد و آثار زیان باری دارد.
محققان دانشگاه سانفرانسیسکو نشان دادند استرس در دوران بارداری با تغییر در سیستم عصبی نوزاد، باعث تولد نوازادانی با سطح واکنشپذیری بالا و انعطافپذیری پایین میشود. استرس در سه ماهه دوم بارداری ممکن است سیستم اعصاب نوزاد را قبل و بعد از تولد تحت تاثیر قرار دهد و بر خلق و خوی نوزاد تاثیر گذاشته و منجر به تولد نوزادانی شود که کمتر لبخند میزنند و توانایی تعامل و کنترل احساسات در آنها کاهش یافته است.
محققان دانشگاه سانفرانسیسکو کالیفرنیا، تاثیر استرس بر جنین 151 زن باردار را با سطح درآمدی کم تا متوسط که در هفته 12 تا 24 بارداری خود بودند، مورد بررسی قرار دادند.
این محققان 151 نمونه را طی دوران بارداری و پس از زایمان مورد بررسی قرار دادند و تاثیر استرس بر جنین و سطح استرس آنها در طول دوران بارداری را با میزان استرس در نوزاد شش ماهه آنها مورد مقایسه قرار دادند. در این آزمایش عملکرد قلب نوزادان تحت بررسی قرار گرفت و پس از یک جلسه تمرینی کوتاه، به مادران گفته شد بدون حرف زدن یا لمس نوزاد به مدت دو دقیقه به صورت نوزاد نگاه کنند.
مادارن مورد بررسی اتفاقات پر استرسی از جمله بیماری، مشکلات ارتباطی، مشکلات مسکن و مسائل حقوقی را در طول دوران بارداری تجربه کرده بودند.22 نفر از 67 نفری که این آزمایش را تکمیل کردند، مادرانی بودند که بالاترین تعداد مسائل استرسزا را داشتند و نوزادان آنها 22 درصد نسبت به 22 نوزادی که مادرانشان کمترین تعداد اتفاقات استرسزا را داشتند، حساستر بودند.
آنها همچنین دوره بهبودی طولانیتری پس از اتفاقات استرسزا دارند که موئید سطح انعطافپذیری پایین آنها در برابر استرس است.بنا به گفته دکتر “بوش” ترکیب سطوح پایین رفتار مثبت و کنترل احساسات ممکن است افراد را در معرض مشکلاتی از جمله افسردگی، استرس و مشکلات در ارتباطات اجتماعی قرار دهد.