طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی

در راستای آموزش طرز تهیه کتلت گوشت لازم است بدانید کتلت یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که هم طرفداران زیادی دارد و هم مدلهای متنوعی برای پختن کتلت وجود دارد . کتلت در واقع ترکیبی از گوشت چرخ شده و سیب زمینی است ، سیب زمینی می تواند خام یا پخته باشد . کتلت را با نان تازه و سبزی خوردن و خیار شور و گوجه باید سرو نمود تا طعم آن کامل و بی نظیر شود . البته پیشنهاد سالاد شیرازی در کنار کتلت هم یک پیشنهاد دلچسب و هوس انگیز است !!! کتلت باید در روغن داغ سرو شود و برای ترد شدن آن می توان از آرد سوخاری هم استفاده نمود. ادویه های خاص و خوش طعم هم در سرخ شدن کتلت می تواند مورد استفاده قرار گیرد و یا در ترکیب مواد استفاده شود.

طرز تهیه کتلت گوشت

مواد لازم تهیه کتلت گوشت و کتلت سیب زمینی چرخ شده

گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
سیب زمینی ۳ عدد زعفران * ۱/۸ قاشق چایخوری
پیاز ۱ عدد برای سرو
تخم مرغ ۱ عدد سس کچاپ
روغن برای سرخ کردن نان باگت یا نان سنتی تازه
آرد سوخاری ۲/۳ پیمانه برش های حلقه ای گوجه
نمک ۱ قاشق چایخوری خیار شور خرد شده
ادویه گوشت* ۲ قاشق چایخوری حلقه های پیاز قرمز و جعفری خرد شده

  • استفاده از زعفران کاملا اختیاری است و می توان آن را حذف کرد بدون اینکه به دستور اصلی خدشه ای وارد شود
  • می توانید از ادویه های مخصوص خودتان استفاده نمایید ، ادویه گوشت به روش پرنیان در اینجا آموزش داده شده است

آموزش تهیه کتلت به روش سنتی :

در تهیه کتلت می توان از سیب زمینی پخته یا خام استفاده نمود ، در روش سنتی کتلت را با سیب زمینی پخته تهیه می کنند اما اگر از سیب زمینی خام هم استفاده نمایید کتلت خوشمزه ای خواهید داشت

در این دستور کتلت با سیب زمینی پخته تهیه شده است ، سیب زمینی را بپزید، بهتر است سیب زمین با نمک یا داخل مایکروویو پخته شود تا آبدار و شل نشود

سیب زمینی پخته را در دمای محیط بگذارید تا کمی از دمای داغ بیفتد و خنک شود ، سیب زمینی را رنده نمایید

گوشت چرخ شده ، سیب زمینی رنده شده و تخم مرغ را داخل کاسه ای بریزید

نمک ، فلفل سیاه و ادویه مخصوص گوشت را اضافه نمایید

می توانید از ادویه کاری یا هر نوع ادویه مورد علاقه خود استفاده نمایید ، اگر از زعفران استفاده کردید آن را در این مرحله اضافه نمایید

سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید و ور بدهید

باید ادویه ها و تخم مرغ در سراسر مواد پخش شود تا طعم مواد یکسان گردد

اگر مایل هستید مواد کتلت را برای زمان بعد و یا برای موقعیتی مثل پیک نیک و مهمانی مواد کتلت داشته باشید در این مرحله مواد را داخل ظرفی ریخته و روی آن را با سلفون کاملا بپوشانید و ظرف را در یخچال نگهداری کنید ، مایه کتلت تا یک روز کامل بدون کم شدن کیفیت قابل نگهداری است.

سپس از مایه کتلت مقداری برداشته و در دستتان کمی حرکت و ورز دهید

مایه کتلت را فرم داده و در آرد سوخاری بغلطانید تا یک لایه آرد سوخاری روی مایه کتلت بنشیند

تمام مواد رابا آرد سوخاری شکل دهید و در یک سینی آنها را بچینید

بهتر است کف سینی را کمی چرب کنید تا کتلتهای آرد اندود شده به سینی نچسبد

سپس تابه نچسبی را روی حرارت بگذاریدتا گرم شود و روغن را به آن اضافه کنید تا روغن کاملا داغ شود

بهتر است از تابه بزرگی استفاده نمایید تا اکثر کتلت ها با هم سرخ شوند ، مقدار آرد سوخاری داخل بشقاب بزرگی بریزید

هر خمیر کتلت که فرم گرفته بود و در آرد گردانده شده بود را مجددا داخل آرد فشار دهید و پهن کنید و مطابق شکا یک بار دیگر آرد اندود نمایید

دو طرف کتلت را صاف کنید و به آرد سوخاری آغشته نمایید

حتما طعم خمیر را بچشید ، خمیر نباید کم نمک باشد چون بعد از آغشته شدن با آرد سوخاری کتلت کاملا بی مزه و بی نمک خواهد شد

در این مرحله مایه کتلت آماده سرخ شدن است

روغن باید داغ داغ باشد و کتلتهای آرد اندود شده و فرم گرفته داخل روغن داغ چیده شود تا سرخ شوند

در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید تا روغن نسوزد و سریع مایه های کتلت فرم گرفته داخل روغن قرار گیرد

حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم نمایید تا کتلت ها مغز پخت شوند

وقتی یک سمت از کتلت ها به خوبی سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود

بعد از سرخ شدن کتلت ها آنها را روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی کتلت ها گرفته شود

سپس کتلت را با نان تازه ، گوجه فرنگی حلقه شده و خیار شور خرد شده سرو نمایید

استفاده از سس کچاپ و انواع سس های تند دلخواه در کنار کتلت به طعم لذیذتر آن کمک می کند

استفاده از حلقه های پیاز قرمز و جعفری خرد شده هم می تواند طعم بیشتری به کتلت ببخشد

کتلت بسیار خوش طعم است ، باید گرم و تازه سرو شود و ترجیحا در کنار نان تازه میل شود

ارسال نظر