چخرتمه بادکوبه ای گیلانی شاید یکی از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی باشد. این غذا با اینکه بسیار ساده تهیه می شود قطعا پای ثابت وعده های غذایی شما می شود.
![چخرتمه بادکوبه ای گیلانی](https://honarfa.ir/wp-content/uploads/2019/07/chekhertemeh.jpg)
کوکو بادکوبه ای، غذایی از نواحی سر سبز گیلان است که اسم سنتی آن کوکو چخرتمه بادکوبه ای است و به دلیل استفاده از مرغ به آن کوکو مرغ نیز می گویند.
مواد لازم چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:
مرغ پخته ۱کیلو
تخم مرغ ۸ عدد
پیاز داغ طلایی ۴ ق غ
زعفران آب زده ۳ ق غ
آب لیمو ۳ ق غ
ماست چکیده ۲ ق غ
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:
کره ۵۰ گرم
آرد ۱ ق غ
جعفری ریز شده ۳ ق غ
رب گوجه فرنگی ۴ ق غ
زعفران آب زده ۲ ق غ
سس گوجه فرنگی ۲ ق غ
سس تند ۱ ق چ
آب مرغ ۱ لیوان
نمک و فلفل
طرز تهیه چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:
تخم مرغ ها را خوب بزنید تا یک دست شوند. سپس نمک و فلفل را به همراه ماست اضافه کرده و هم بزنید. پیاز داغ ها را اضافه و مخلوط کنید. مرغ را ریز کرده و به مواد بیافزایید، سپس آبلیمو و زعفران را ریخته و مواد را مخلوط کنید. روغن را در ظرف مناسب داغ کرده، مواد را اضافه و کف ظرف صاف کنید، سپس در طبقه وسط فر با درجه ۲۲۰-۲۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
تهیه سس چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:
کره را آب کرده، آرد را بیافزایید و ۳ دقیقه تفت دهید. آب مرغ را افزوده هم بزنید تا آرد گلوله نشود. رب گوجه و نمک و فلفل را اضافه کنید و بر روی حرارت هم بزنید. زعفران آب کرده و جعفری ریز شده را نیز افزوده و بعد از کمی حرارت در ظرف مناسب بریزید. سس گوجه و سس تند را اضافه و سرو کنید.
چند نکته:
- میتوانید در مواد از نصف قاشق چای خوری دارچین نیز استفاده کنید.
- در بعضی دستورات جوش شیرین نیز به اندازه یک قاشق غذا خوری استفاده می شود.
- بعضی ها قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای ریز شده هم در مواد میزنند که به سلیقه افراد بستگی دارد ولی در دستور اصلی این غذا نیست.