طرز تهیه چخرتمه بادکوبه ای گیلانی

چخرتمه بادکوبه ای گیلانی شاید یکی از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی باشد. این غذا با اینکه بسیار ساده تهیه می شود قطعا پای ثابت وعده های غذایی شما می شود.

چخرتمه بادکوبه ای گیلانی

کوکو بادکوبه ای، غذایی از نواحی سر سبز گیلان است که اسم سنتی آن کوکو چخرتمه بادکوبه ای است و به دلیل استفاده از مرغ به آن کوکو مرغ نیز می گویند.

مواد لازم چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:

مرغ پخته ۱کیلو
تخم مرغ ۸ عدد
پیاز داغ طلایی ۴ ق غ
زعفران آب زده ۳ ق غ
آب لیمو ۳ ق غ
ماست چکیده ۲ ق غ
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:

کره ۵۰ گرم
آرد ۱ ق غ
جعفری ریز شده ۳ ق غ
رب گوجه فرنگی ۴ ق غ
زعفران آب زده ۲ ق غ
سس گوجه فرنگی ۲ ق غ
سس تند ۱ ق چ
آب مرغ ۱ لیوان
نمک و فلفل

طرز تهیه چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:

تخم مرغ ها را خوب بزنید تا یک دست شوند. سپس نمک و فلفل را به همراه ماست اضافه کرده و هم بزنید. پیاز داغ ها را اضافه و مخلوط کنید. مرغ را ریز کرده و به مواد بیافزایید، سپس آبلیمو و زعفران را ریخته و مواد را مخلوط کنید. روغن را در ظرف مناسب داغ کرده، مواد را اضافه و کف ظرف صاف کنید، سپس در طبقه وسط فر با درجه ۲۲۰-۲۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.

تهیه سس چخرتمه بادکوبه ای گیلانی:

کره را آب کرده، آرد را بیافزایید و ۳ دقیقه تفت دهید. آب مرغ را افزوده هم بزنید تا آرد گلوله نشود. رب گوجه و نمک و فلفل را اضافه کنید و بر روی حرارت هم بزنید. زعفران آب کرده و جعفری ریز شده را نیز افزوده و بعد از کمی حرارت در ظرف مناسب بریزید. سس گوجه و سس تند را اضافه و سرو کنید.

چند نکته:

  1. میتوانید در مواد از نصف قاشق چای خوری دارچین نیز استفاده کنید.
  2. در بعضی دستورات جوش شیرین نیز به اندازه یک قاشق غذا خوری استفاده می شود.
  3. بعضی ها قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای ریز شده هم در مواد میزنند که به سلیقه افراد بستگی دارد ولی در دستور اصلی این غذا نیست.

ارسال نظر