یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که اصالت اون برمیگرده به شهر قزوین و اگر به این شهر سفر کنید یکی از غذاهای اصلی منو رستوران هاست حالا با ما همراه بشین تا طرز تهیه قیمه نثار رو با هم یاد بگیریم.
![قیمه نثار](https://honarfa.ir/wp-content/uploads/2019/03/gheyme-nesar-1.jpg)
مواد لازم برای قیمه نثار:
گوشت تکه ای (ترجیحا گوسفند) 500 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه هرکدام 1 قاشق چایخوری
چوب دارچین 3 عدد
زعفران دم کرده 4/1 پیمانه
برنج 3 پیمانه
زرشک 120 گرم
خلال پسته و بادام 100 گرم
پودر قند 2 قاشق چایخوری
اطلاعات مواد مغذی
870 کالری
870 کالری31 گرم چربی
107 گرم کربوهیدرات
42 گرم پروتئین
طرز تهیه قیمه نثار:
مرحله اول:
برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید. چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
مرحله دوم:
پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا نرم شوند.وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد مقداری زرچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم:
سپس گوشت را اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله چهارم:
پس از اضافه کردن رب، چوب های دارچین را داخل قابلمه بیاندازید و زعفران دم کرده را همراه با 2 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخته و سس جذب گوشت شد نمک را اضافه کنید.
مرحله پنجم:
در یک ماهیتابه زرشک و خلال پسته و خلال بادام را بریزید. پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو کنید. مخلوط را با اندکی روغن روی شعله خیلی کم تفت بدهید. تا برای تزیین روی پلو آماده شود.
مرحله ششم:
گوشت را پس از پخت کاملاً ریش ریش کنید. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با کمی کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید).
نکته ها:
1- دلیل اضافه کردن نمک بعد از پخت گوشت این است که نمک باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.
2- علاوه بر خلال بادام و پسته و زرشک میتوانید از خلال پوست پرتقالی که تلخی اش گرفته شده باشد هم در قیمه نثار استفاده کنید که باعث میشود غذای شما فوق العاده خوشمزه شود.
3- برای خوش عطر شدن بیشتر قیمه نثار میتوانید به مخلوط خلال و زرشک کمی گلاب هم اضافه کنید.
5- اگر تکه های گوشت شما کوچک هستند میتوانید از ریش ریش کردن آن بعد از پخت، صرف نظر کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد.