طرز تهيه ماهی شكم پر گيلانی مخصوص با سبزی پلو + نكات مهم

ما در هنرفا طرز تهيه ماهی شكم پر گيلانی مخصوص با سبزی پلو را براي علاقمندان تهيه كرده ايم. سبزي پلو با ماهي شكم پر جزء غذاهاي مجلسي بسيار لذيذ و پرطرفدار در شمال كشور است. همچنين مردم گيلان در شب چهارشنبه سوري و شب عيد اين غذاي بسيار لذيذ را سرو ميكنند. با ما همراه شويد.

طرز تهيه ماهی شكم پر

زمان تهيه: 2 ساعت

مواد اولیه :برای 3 نفر

ماهي سفيد ……………………………………………..………….يك عدد متوسط
سیر………………………………………………………………1تا2حبه
رب انار ترش ……………………………………………….……..3قاشقغذاخوری
برنج …………………………………………………………….. 3 پيمانه
گردوي آسیاب شده…………………………………………………..3 قاشق غذاخوری
سبزي معطر ( گشنيز ، نعناع و چوچاق)براي داخل ماهي…………………… يك قاشق غذاخوري
سبزي پلويي ……………………………………………………… 300 گرم
نمك ، فلفل و زردچوبه …………………………………….……….. به ميزان لازم
روغن ………………………………………..…………………. يك قاشق غذاخوري
زعفران ……………………………………………….………… براي تزيين برنج

طرز تهيه سبزي پلو:

سبزي پلو نياز به توضيح خاصي ندارد و فكر ميكنم همه با طرز تهيه آن آشنايي دارند.

برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید

برنج را زمانی ابکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف ان نرم و مغز ان کمی خام باشد.

سبزی ها را تمیز کنید و بشویید سپس با استفاده از خرد کن و یا با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.

داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید ، سبزی های خرد شده را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبزی ها کمی تفت بخورند و نیازی به تغییر رنگ نمیباشد

برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد

بهتر است سبزي ها و اندكي زردچوبه را قبل از آبكش كردن برنج به آن اضافه كنيد .

با اين روش سبزي ها كاملا در برنج پخش شده و گلوله نميشوند.

اضافه كردن اندكي زردچوبه به سبزي پلو باعث خوش طعم تر شدن و خوشرنگ تر شدن آن ميشود.

طرز تهیه ماهي شكم پر :

ابتدا ماهی سفید تازه را تميز كنيد و كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید

حال داخل شكم را كاملا بشویید و كنار بگذارید.
گردوها را آسياب كنيد.
سبزي معطر را خرد كرده و به گردو اضافه كرده و آسياب كنيد تا به خوبي با گردو مخلوط شوند.
سير را نيز با رنده ريز رنده كنيد و يا ريز كنيد و به همراه سبزي به مواد اضافه كنيد .
مواد را از دستگاه خارج كنيد و رب انار، نمك و فلفل را هم به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد.
مواد را داخل شكم ماهي ريخته و لبه هاي شكم ماهي را بدوزيد تا مواد بيرون نريزند.

حالا دو روش براي طبخ ماهي داريد:

روش اول: طبخ ماهي در فر

كف يك ظرف مناسب را چرب كرده و ماهي را داخل ظرف قرار دهيد و روي ماهي را نيز چرب كنيد و در فر قرار داده و با حرارت 170 درجه سانتي گراد در طبقه وسط فر قرار دهيد تا طلايي شود.

روش دوم: بخارپز

در يك ماهيتابه يك قاشق روغن ريخته و كاملا پخش كنيد و ماهي را به ماهيتابه منتقل كرده و نصف استكان آب به آن اضافه كرده و بخار پز كنيد.
نكات مهم براي طبخ ماهي:
اگر رب انار ترش در دسترس نيست ميتوانيد از آلوچه بهداشتي استفاده كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد شكم ماهي را بدوزيد
اگر روش بخار پز را انتخاب ميكنيد دقت كنيد كه حرارت را بسيار كم كرده و درب ماهيتابه را بگذاريد تا ماهي آماده شود. ميتوانيد بعد از آماده شدن يك طرف ماهي آنرا برگردانيد تا طرف ديگر آن نيز آماده شود .
اگر از ماهي منجمد استفاده ميكنيد نيازي به اضافه كردن آن نيست.
ماهي نبايد اصلا آب داشته باشد وقتي ماهي كاملا بخار پز شد درب ماهيتابه را برداشته و اجازه دهيد تا آب آن خشك شود.
ميتوانيد از ظرف مخصوص شمالي ( گمج) براي اين كار استفاده كنيد.
میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌كند.
داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمی‌شود.
اگر چوچاق در دسترس نداريد ميتوانيد آنرا حذف كنيد.

ارسال نظر

Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 24
/>
Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 31
/>