بی اشتهایی در کودکان به عوامل زیادی بستگس دارد از جمله عادات بدی که در رژیم غذایی وجود دارد و همچنین والدینی که می خواهند به زور به بچه غذا دهند.
علل بی اشتهایی کودکان
روشهاي نادرست مادر در تغذيه کودک
اگر کودکتان غذا نمیخورد یا بياشتهاست، دلایل زیادی دارد از جمله روشهاي نادرست مادر، در تغذيه کودکش که باعث لجبازي کودک و خودداري او از خوردن ميشود و با کاهش رشد کودک نسبت به گذشته همراه خواهد شد. بياشتهايي کودکان علل جسمي و روحي دارد.
خوردن یا نخوردن
این مشکل از ابتدای تولد کودک ظاهر میشود و اگر دلیل آن به خاطر بیماری جسمي نباشد، نشانههایی از لجبازي يا عکسالعمل شيرخوار است. چون رابطه کودک با محيط اطراف با نحوه غذا خوردن او مشخص ميشود يعني کودک هر اعتراض يا مشکلي دارد با طرز خوردن خود(پرخوري، نخوردن غذا يا خوردن غذاهاي کمارزش) نشان ميدهد.
کودکتان را مجبور به غذا نخورن نکنید
شما نباید برای آنکه کودکتان را به خوردن غذا ترغیب کنید او را تهدید، تنبيه و حتي تشويق کنید. مضرات این کار بیش از فوایدش است؛ چون اوضاع غذاخوردن کودک را بدتر میکند. شرايط را بايد به گونهاي فراهم کنيد تا کودک هنگامي که گرسنه ميشود، خودش به طرف غذا بيايد.
بی اشتهایی کودکان و استفاده از روشهای نادرست
هستند تعدادی از مادران که برای غذا دادن به کودکشان از روشهای نادرستی بهره میگیرند مثل التماس کردن، پرت کردن حواس کودک، تصاوير تلويزيون، دويدن دنبال کودک، با سرنگ غذا دادن، تهديد، با فشار دهان کودک را باز کردن و تجويز شربت اشتهاآور که البته هيچکدام موثر نيست.
زمان تغذيه کودک وسايل بازي او را جمع کنيد
عواملی که در غذا نخورن کودک دخالت دارد و بیاشتهایی را برای کودک به همراه دارد، رعايت نکردن نظم در غذا خوردن، پر کردن بيش از حد ظرف غذا، رعايت نکردن تنوع و نرم کردن بيش از حد غذاست. موقع غذا خوردن کودک با ديگران صحبت نکنيد.
موقع غذا خوردن کنار کودک بنشينيد
ظرفهای مخصوص غذا خوردن برای کودک و در عین حال کنار خانواده بودن، کودک را به غذا خوردن ترغیب میکند؛ چون کودک به دقت از عادت غذايي خانواده تقليد ميکند.
بی اشتهایی کودکان و رابطه با سرزنش آن ها
هیچوقت کودک را مجبور به غذا خوردن نکنید. بگذارید با میل و رغبت خودش غذا را میل کند و چنانچه مقداري از غذا را در اطراف پخش كرد، او را سرزنش نکنيد. با شادي ميل به غذا خوردن را در کودک ايجاد کنيد.
تبلیغاتی که برای کودک ضرر دارد
به کودک یاد بدهید که خوردن پفک، چیپس و نوشابههای گازدار برای او مضر است و اگر دلیل تبلیغ این محصولات را جویا شد، به نوعی او را متقاعد کنید..