قیمه خشک اردبیلی از قیمه های معروف اردبیلی می باشد که با استفاده از گوشت چرخکرده زرشک و لپه تهیه می شود و چون آب ندارد به قیمه خشک معروف است.
خیلی آسون و سریع درست میشه یعنی کمتر از نیم ساعت می تونید یک قیمه سنتی آذربایجانی رو در سفره اتون بگذارد. طعم ترش زرشک که با گوشت چرخ کرده مخلوط میشه فوقالعاده هست مخصوصن اگر این قیمه یکشب قبل درست بشه و روز بعد سرو کنید حتی بیشتر هم جا خواهد افتاد.
قیمه خشک رو در هر موقعیتی میشه پخت ولی در شبهای چهارشنبه سوری و شب عید همراه با پلو زعفرانی درست میکنن.
مواد لازم برای قیمه خشک اردبیلی
برای چهار نفر
400 گرم گوشت چرخ کرده
2 عدد پیاز نگینی خرد شده
4 ق غ زرشک پاک و شسته شده
3 ق غ لپه پخته شده
1 ق غ زعفران دم کرده
1 ق چ زردچوبه
1/2 ق چ دارچین یا چوب دارچین
1 عدد لیمو ترش
نمک و فلفل به میزان نیاز
روغن زیتون یا هر روغن گیاهی
مقداری کره
طرز تهیه قیمه خشک اردبیلی
مقداری روغن را در تابه گرم میکنیم. پیاز نگینی شده را در تابه تفت میدیم تا نرم شود و مرتب هم میزنیم. سپس گوشت چرخ کرده – زردچوبه – دارچین – نمک و فلفل را به پیاز اضافه میکنیم. همه ی مواد را با هم زده میشه.
گوشت را سرخ می کنیم تا رنگ آن تغییر کرده و قهوه شود.حالا حرارت را کم میکنیم
زرشک و آبلیمو را به گوشت اضافه میکنیم ومواد را مخلوط میکنیم. و بعد لپه پخته را همراه با زعفران دم کرده روی قیمه می ریزیم. به آرامی قیمه را هم میزنیم تا لپه هم با مواد دیگر قیمه مخلوط شود.
در تابه را میگذاریم تا با حرارت کم برای 15-10 دقیقه بپزد.
این قیمه معمولن با کته یا پلو سرو میشود ولی با نان هم خوشمزه شده و میتوان لقمه های خوشمزه با نان لواش درست کرد.