بورانی بادمجان که حتما باید آن را با بادمجان کبابی تهیه کرد بسیار خوشمزه و لذیذ است و با ماست چکیده بهتر هم می شود البته با ماست ساده هم می توان تهیه کرد.
مواد لازم بورانی بادمجان
ماست چکیده : ۲ پیمانه
بادمجان کبابی : ۱ تا ۱/۵ پیمانه
سیر رنده شده : ۱ یا ۲ حبه
نعناع خشک : به مقدار لازم – فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه بورانی بادمجان
برای درست کردن بورانی بادمجان در ابتدا باید دو عدد بادمجان را کبابی کنید و یا آن را به صورت کبابی شده و آماده از فروشگاه ها تهیه کرده و استفاده نمایید. در غیر این صورت، می توانید بادمجان ها را به وسیله فر، اجاق گاز و یا منقل کبابی کنید؛ توجه داشته باشید که استفاده از منقل و یا گاز برای کبابی کردن بادمجان ها موجب دودی و خوش عطر شدن بادمجان و در نتیجه بهتر شده طعم غذا خواهد شد. برای این کار، در سطح بادمجان ها با چنگال، چند سوراخ ایجاد کرده و آنها را با پوست بر روی حرارت منقل و یا اجاق گاز دارای شعله پخش کن قرار داده و هر چند وقت یکبار آنها را زیر و رو می کنیم تا هر دو طرف کاملا کبابی و دودی شده و خوب بپزد، بعد از پخته شدن، اجازه می دهیم تا بادمجان ها خنک شده و سپس، پوست آنها را بکنید.
در روش پخت به وسیله فر، بادمجان ها را طوری قرار می دهیم که آب آنها کشیده شده و بادمجان ها شل و آبکی نشوند و نیز آنها را زیر و رو کرده و سپس مانند روش قبلی می گذاریم خنک شوند و بعد پوست آنها را می کنیم.
حال در مرحله بعدی طرز تهیه بورانی بادمجان، بادمجان های کبابی شده را درون یک تابه بدون روغن ریخته، تابه را بر روی حرارت ملایم قرار داده و بادمجان ها را کمی تفت می دهیم تا آب اضافی آن گرفته شود و سپس آن را از روی حرارت برداشته و می گذاریم تا کاملا خنک شود.
در این مرحله از تهیه بورانی بادمجان، ماست چکیده، بادمجان های کبابی شده و نیز سیر و نمک را به داخل یک کاسه ریخته و خوب با هم مخلوط می کنیم.
به این نکته توجه داشته باشید که ماست کاملا چکیده و ترش مزه در لذیذتر و خوش طعم شدن بورانی کمک زیادی خواهد کرد.
اکنون برای تزیین این نوع بورانی، می توانید از نعناع خشک استفاده نمایید، این ماده غذایی ممکن است مورد علاقه برخی از افراد نباشد، بنابراین استفاده از نعناع کاملا سلیقه ای است و نیز شما می توانید آن را با مواد دیگر مخلوط کرده و در طرز تهیه بورانی بادمجان به کار برید. اکنون بورانی بادمجان آماده شده و بعد از گذاشتن در یخچال به مدت چند ساعت، می توانید آن را میل نمایید.