بریانی قارچ هندی یک پلوی بسیار خوش آب و رنگ و خوشمزه گیاهی می باشد. در واقع واژه biryani مترادف با کلی برنج رنگارنگ خوشمزه در هند می باشد.
مواد لازم برای بریانی قارچ هندی
برنج 200 گرم
قارچ 200 گرم
گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
فلفل سبز تند 1 یا 2 عدد
سیر 1 حبه
نعناع تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
گرام ماسالا 1/2 قاشق چایخوری
نمک، فلفل قرمز، زرچوبه به مقدار نیاز
آب 4 پیمانه ( برای خیس کردن برنج، با توجه به نوع برنج)
ادویه های ساییده نشده
زیره سبز 1 قاشق چایخوری
بادیان رومی (ستاره ای) 1 عدد
برگ بو 2 عدد
هل 3 عدد
دارچین 1 تکه
تخم رازیانه 1 قاشق چایخوری
میخک و پوست جوز هندی(اختیاری) مقدار خیلی کم
طرز تهیه بریانی قارچ هندی
برنج را خوب بشویید و از یک ساعت قبل آن را با آب ولرم و نمک خیس کنید. (خیس کردن برنج قبل از پخت باعث قد کشیدن و خوش پخت شدن آن می شود و همچنین برنج را سبک تر می کند.)
برای تهیه مواد بریانی قارچ هندی ، ابتدا روغن را در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. ادویه های ساییده نشده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن را به خوبی حس کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و به ادویه های تفت داده اضافه نمایید و مدام هم بزنیذ تا پیاز نرم شود و بعد سیر له شده را اضافه کنید تا تفت بخورد.سبزیجات را ریز و نگینی کنید و در این مرحله در تابه بریزید و تفت دهید. (نیمی از نعناع و گشنیز را نگه دارید و همراه برنج اضافه کنید)
قارچ خرد شده را به مواد بریانی قارچ هندی اضافه کنید و زردچوبه، نمک و سایر ادویه ها را هم بیافزایید. اجازه دهید آب قارچ کشیده شود و قارچ کمی حالت سرخ شده پیدا کند.برنج را که از یک ساعت پیش خیس کرده اید همراه باقی نعناع و گشنیز خرد شده به مایه بریانی قارچ اضافه کنید. اجازه دهید آب برنج به خوبی کشیده شود.
آب برنج که کشیده شد، در ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید و پلو مخلوط را بیست دقیقه دم بگذارید تا زمانی که آماده شود.
نکات کلیدی تهیه بریانی قارچ هندی
اگر مایل بودید زمان تهیه بریانی قارچ کمی زعفران به مایه اضافه کنید که عطر و طعم بهتری به غذا خواهد داد.
اگر دوست ندارید گوجه در بریانی قارچ هندی مشخص باشد می توانید از پوره گوجه استفاده نمایید. در این صورت گوجه را رنده کنید و بعد به مایه بریانی بیافزایید.