طرز تهیه آش شیر اردبیل
آش شیر اردبیل از آش های محلی این استان می باشد که بسیار راحت تهیه می شود و در واقع جزو آش های شیرین به حساب می آسد و بسیار خوشمزه می باشد.
مواد اولیه آش شیر اردبیل :
شیر 1 لیتر
گندم پوست کنده 300 گرم
نخود 60 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
کشمش بی دانه جهت تزیین
گردو جهت تزیین
بادام جهت تزیین
طرز تهیه آش شیر اردبیل :
- گندم را از شب قبل خیس نمایید و با یک لیتر آب به همراه نخود روی حرارت قرار دهید.
- تا زمانی که نخود پخته شود و گندم کاملاً لعاب دار شود.
- سپس کمی نمک اضافه نمایید تا زمانی که آب حبوبات کشیده شود.
- در این زمان شیر را بیفزایید و شعله را ملایم نمایید تا آش غلیظ شود.
- در پایان، آش را در ظرف کشیده روی آن مقدار قابل توجهی کشمش شسته شده و گردو و بادام بریزید.
- در کنار این آش معمولاً فالوده ی خانگی سرو می شود.