آش داش کلم تبریزی آشی است که با کلم قمری تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. آش داش کلم که به لپه لی آش یعنی آش لپه نیز معروف است، یکی از آشهای سنتی و اصیل شهر تبریز است. به علت کلسیم بالای موجود در کلم قمری و اینکه آش تبریزی اصیلی است این آش به صورت سنتی تند و فلفلی تهیه می شود.
مواد لازم برای آش داش کلم تبریزی
5-6 نفر
600 گرم سبزی فقط تره و جعفری
2 عدد کلم قمری متوسط
1 عدد پیاز بزرگ
1/4 پیمانه لپه
1/3 پیمانه برنج
2 عدد گوجه فرنگی بزرگ
2 ق غ رب گوجه فرنگی
1 لیوان آب قلم
نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع داغ و پیاز داغ کشک برای تزئین
طرز تهیه آش داش کلم تبریزی
برنج را با آب و نمک به مدت 2 ساعت خیس کنید.
پیاز را خلال کرده و سرخ کنید.
کلمها را نگینی کرده و آنها را نیز سرخ کنید.
لپه را نیم پز کنید.
در قابلمه بزرگی 1 لیتر آب را به همراه آب قلم جوش آورید.سبزی و لپه و برنج و کلم سرخ شده و گوجه نگینی را داخل قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید تا بپزد.
بعد از 1 ساعت یک قاشق از پیاز داغ و نمک و فلفل و رب گوجه را اضافه کنید و بگذارید تا آش جا بیفتد.
سپس آش را با نعناع داغ و پیاز داغ و کشک تزئین بفرمایید.