نفخ در نوزاد گاهی باعث گریه های زیاد و بی حد و مرز ودرنتیجه کلافه شدن والدین می شود . معمولا نفخ در نوزادان باعث احساس ناخوشایندی می شود. با چند روش ساده می توانید کودکتان را آرام کنید.
پیشگیری از نفخ در نوزاد به نکات زیر توجه کنید:
اولین نکته در تغذیه خود مادر می باشد توجه داشته باشید این نکته بسیار حائز اهمیت است مواد غذایی مانند کلم سفید و یا مصرف لبنیات سرد و بیش از اندازه که به طور طبیعی در بزرگسالان نیز موجب نفخ می گردد استفاده نکنید و یا مصرف خود را به حداقل برسانید. در صورت استفاده از غذاهای نفاخ از مصلح آن استفاده کنید مانند زیره و یا دارچین و زنجبیل به صورت دم کرده بسیار مفید است.
مادران توجه داشته باشند، دهان نوزاد کاملا به انتهای سینه یا پستانک شیشه بچسبد.
به هنگام شیردادن، شیشه را به گونه ای در دهان نوزاد قرار دهید که هوا وارد دهانش نشود، برای این کار بهتر است شیشه شیر را در حالتی که نوزاد در بغل شما دراز کشیده است، طوری قرار دهید که زاویه ۳۰ تا ۴۰ درجه با دهان نوزاد داشته باشد (شیشه شیر را مستقیم در داخل دهانش قرار ندهید).
مادرانی که از شیر خودشان برای تغذیه کودک استفاده می کنند از مصرف غذاهای نفخ دار مانند نوشیدنی های حاوی کافئین، میوه های مرکباتی شکلات، سیر، پیاز و برخی از فرآورده های لبنیات تا حد امکان بپرهیزند.
به مقدار کم به کودک شیر دهید و دفعات شیر دادن را اضافه کنید.
پس از شیردادن، کودک را به مدت نیم ساعت به صورت ایستاده در زاویه ۴۵ درجه نگه دارید.
از مکیدن طولانی مدت پستانک یا شیشه شیر خالی جلوگیری کنید.
بدون هیچ تاخیری به گریه های کودک توجه کنید.آروغ زدن کودک هنگام و پس از شیرخوردن بسیار مهم است.
شکم نوزاد را ماساژ دهید.
نوزاد را خم کنید تا روی شکم فشار بیاید.
نوزاد را روی شکم بخوابانید و غلت دهید.