علائم کم خونی در شیرخوران را جدی بگیرید زیرا که در رشد طبیعی و سالم کودکان نقش به سزایی دارد حال که حتی کم خونی باعث بروز بیمارهای جدیدتری نیز می شود.
كم خونی عارضه ای است كه در شیرخواران شایع است و این عارضه به سهولت توسط والدین تشخیص داده نمی شود لذا بهتر است والدین علائم كم خونی شیرخواران را جدی بگیرند.
دكتر عباس مومن زاده متخصص اطفال در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: بیشتر شیرخواران از خوردن قطره آهن امتناع می كنند و در معرض ابتلا به كم خونی قرار می گیرند.
یک پزشک اظهار داشته که: پس از 6 ماهگی كه شیرخوار قادر به تغذیه با غذاهای تكمیلی میشود والدین باید توجه بیشتری به دریافت آهن فرزند خود داشته باشند.
وی با بیان اینكه شیرخوارانی كه خوب وزن نمی گیرند نیازمند بررسی های بیشتر هستند خاطر نشان كرد: اگر شیرخوار پس از مدتی كه تحت مراقبت والدین تغذیه می كند وزن كافی را ندارد بهتر است با مراجعه به پزشك متخصص از وجود كم خونی در شیرخوار مطلع شویم.
همچنین تصریح كرد: پزشك متخصص با معاینه مخاط چشم و بررسی كف دست شیرخوار به میزان كمبود آهن وی پی میبرد.
وی در پایان افزود: در صورت مشاهده علائم كمبود آهن در شیرخوار، بررسی شیرخوار از طریق آزمایش ادرار توصیه میشود.
علائم كم خونی در شیرخواران را جدی بگیرید
علل کم خونی در شیرخواران
پایینتر بودن تعداد گلبولهای قرمز از حالت طبیعی ممکن است به دلایل زیر باشد:
- بدن در حال تخریب گلبولهای قرمز است.
- گلبولهای قرمز از دست میروند.
- بدن گلبولهای قرمز را خیلی آهسته تولید میکند.
کمخونی یک عارضهی نسبتاً شایع مربوط به خون است که ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به اختلالات وراثتی، مشکلات تغذیهای (مانند فقر آهن و ویتامینها)، عفونتها، برخی از انواع سرطانها و یا قرار گرفتن در معرض برخی داروها و سموم اشاره کرد.
علائم کم خونی در شیرخواران و کودکان
اکثر علایم کم خونی در کودکان، نتیجهای از کاهش سطح اکسیژن در سلولها یا “هیپوکسی” میباشند چرا که گلبولهای قرمز دارای هموگلوبین بوده و اکسیژن حمل میکنند و کاهش تعداد آنها سبب ایجاد “هیپوکسی” میشود. بسیاری از علائم این عارضه، در کمخونی خفیف خود را نشان نمیدهند چرا که بدن معمولاً میتواند کمبود جزئی هموگلوبین را جبران کند.
در زیر به شایعترین علائم کم خونی کودکان اشاره میکنیم. با اینحال ممکن است هر کودکی علائم متفاوتی را بروز دهد. علائم این عارضه در زیر آمدهاند ولی به این موارد محدود نیستند:
- رنگپریدگی غیرطبیعی پوست
- بالا رفتن ضربان قلب
- کمبود نفس و تنگی نفس
- کمبود انرژی و خسته شدن سریع (خستگی مفرط)
- سرگیجه بهخصوص به هنگام ایستادن
- سردرد
- حساسیت زیاد
- تعویق و یا عدم وقوع یک دورهی قاعدگی (آمنوره)
- تورم و درد زبان (گلوسیت)
- زردی به معنی زرد شدن پوست، چشمها و دهان
- بزرگ شدن کبد و طحال (هپاتومگالی و اسپلنومگالی)
- به تأخیر افتادن و کند شدن رشد و نمو
- اختلال در فرایند ترمیم زخمها
علائم کم خونی میتواند نشانهای از دیگر اختلالات خونی و یا برخی از بیماریها باشند. از آنجایی که کم خونی معمولاً خود نشانهای از وجود دیگر بیماریها است، مهم است که پزشک کودک شما در مورد تمامی علائمی که در بدن کودک بروز کرده است اطلاع داشته باشد.