کمه جوش یک غذای سنتی سبزه وار است که سرشار از کلسیم و ویتامین سی می باشد و دارای طبع گرم می باشد و شاید در ابتدا غذای ساده ای بنظر برسد اما مواد تشکیل دهنده و طعم دهنده های زیادی دارد پس با ما با طرز تهیه کمه جوش همراه باشید و قبل آن با خواص بی نظیر کشک آشنا شوید.
- میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو کالری است که میتواند به عنوان یکی از تامینکنندههای انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
- کشک به علت داشتن اسیدهای آلی،ضدعفونیکننده دستگاه هاضمه (معده،روده کوچک و روده بزرگ) است.
- کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفتکننده روده محسوب میشود؛به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده میشود.
- علاوه بر آن،کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد.
- کشک برای کودکان کم وزن غذای مناسبی محسوب میشود.
- مصرف کشک برای بیماران دارای کلسترول بالا و همچنین فشار خون بالا توصیه نمیشود.
- کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش داده و حجم کمی از معده را اشغال میکند.
- کشک خشک میتواند به عنوان یک میان وعده پرانرژی مصرف شود که افراد چاق باید به این نکته توجه کنند.
مواد لازم کمه جوش
ماست یک کیلو
گوجه فرنگی 2 کیلو
تره خرد شده 4 یا 5 قاشق غذاخوری
نعنا خرد شده 2 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد
پودر گردو 3 یا 4 قاشق غذاخوری
کشک 3 یا 4 ق غ
تخم مرغ 2 عدد
کره 50 گرم
نعنا خشک یک ق غ
زردچوبه یک ق مرباخوری
فلفل قرمز به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه کمه جوش
ابتدا پیازها را ریز خرد کرده و در کره و روغن طلایی می کنیم سپس تره خرد شده و نعناع را اضافه کرده می گذاریم تا آبش کشیده شود سپس زردچوبه، نعناع خشک و گردو را ریخته باز تفت می دهیم در این موقع ماست و کشک و آب گوجه فرنگی و تخم مرغ را با مخلوط کن، مخلوط می کنیم و به مواد اضافه کرده و در حال هم زدن می گذاریم تا بجوشد و به غلظت دلخواه برسد در آخر نمک و فلفل قرمز اضافه کرده همراه نیمرو و بادمجان سرخ شده و سبزی خوردن و نان خشک سرو می کنیم.