سالاد ترخون یک سالاد پر از عطر و طعم و مزه می باشد که علاوه بر این سبزی خوشمزه که به عنوان چاشنی استفاده می شود سرشار از مواد مغذی است.
مواد لازم برای سالاد ترخون:
عدس: 250 گرم
سیر (له شده): 1 حبه
ترخون (خرد شده): 2 قاشق سوپخوری
پنیر خامه ای: 4 قاشق سوپخوری
خامه: 1 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده): 2 عدد
زیتون سیاه (خرد شده): 50 گرم
جعفری (خرد شده): 2 قاشق سوپخوری
لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده): 1 عدد
سس خردل (یا دانه خردل): 2 قاشق چایخوری
روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه سالاد ترخون:
عدس را از 12 ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. بعد عدس را درون آبکشی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن زیتون را درون آن بریزید و پس از اینکه داغ شد، سیر را به آن بیفزایید و حدود 20 تا 30 ثانیه حرارت دهید. (به طوری که سرخ نشود.)
پوست لیموترش را به همراه آب لیموترش، سس خردل، ترخون، پنیر خامه ای، خامه، نمک و فلفل سیاه درون تابه ای بریزید و به مدت 1 دقیقه حرارت دهید. بعد عدس را به آن بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید. گوجه فرنگی را به همراه زیتون سیاه به مواد بیفزایید.
سالاد را درون ظرفی بریزید و با جعفری خرد شده تزیین کرده و با نان سیر (یا تست) سرو کنید.