سن مناسب سینه خیز رفتن نوزادان

یکی از مهم ترین قدم ها در راه استقلال حرکتی کودک همین سینه خیز رفتن است،اولین حرکات نوزاد از روی غریزه و رفلاکس های حرکتی است.
زمان سینه خیز رفتن نوزادان
بهترین سن برای خزیدن کودک چه سنی است و آغاز حرکات نوزاد از چند ماهگی باید باشد؟

 سینه خیز رفتن نوزادان

هرچه کودک تان بزرگ تر می شود علاقه اش به استقلال در حرکت هم بیشتر می شود. با ما باشید تا ببینید فرزندتان چطور از خزیدن به یک دونده ماهر تبدیل می شود. کودک شما با بزرگ شدن تحرکش هم بیشتر می شود. او ابتدا با رفلاکس های نوزادی آغاز می کند تا حرکاتش به صورت اختیاری و ارادی در بیایند. اگر دوست دارید بدانید آن نوزاد ناتوان و کم تحرک چطور ناگهان می غلتد، می ایستد و راه می افتد تا بدود این مطلب را تا آخر بخوانید.

یکی از مهم ترین قدم ها در راه استقلال حرکتی کودک همین سینه خیز رفتن است. اولین حرکات نوزاد از روی غریزه و رفلاکس های حرکتی است. وقتی نوزاد را روی شکم می گذارید و گردنش را بالا می گیرد رفلاکس تونیک گردن باعث می شود او به صورت غریزی و برای پاسخ به این حالت دست هایش را صاف کرده و زانو هایش را نیز خم کند و کم کم به صورت چهار دست و پا قرار بگیرد و با تکرار در این کار به مهارت برسد و آن را به صورت ارادی انجام دهد.

سینه خیز رفتن و خزیدن
او به تدریج می فهمد چهار دست و پا رفتن چه حسی دارد و از این به بعد برای تقویت ماهیچه ها و عضلاتش تلاش می کند تا بتواند این وضعیت را در حالت پایداری حفظ کند، سپس گیرنده های عضلانی با تمرین های مداوم به صورت آماده باش در می آیند و در حرکت دادن دست ها و پا هایش به او کمک می کنند.

اما هنوز کوچولوی شما تعادل کافی برای جلو رفتن و ایجاد هماهنگی بین دست ها و پا ها را ندارد. ممکن است مدتی به همین حالت خودش را به جلو و عقب تاب بدهد تا تعادل لازم را به دست بیاورد. حالا دیگر وقت آن رسیده که کانال های تعادلی که در گوش داخلی قرار دارند وارد عمل شوند.

تا زمانی که این هماهنگی ایجاد نشود، کودک شما قادر نخواهد بود به درستی حرکت کند و احتمالا شما بار ها و بار ها شاهد زمین خوردن و تلاش های ناموفق او خواهید بود. این ها همه مراحلی از رشد کودک هستند و شما می توانید کودک را به تلاش بیشتر تشویق کنید. نگران نباشید بالاخره موفق خواهد شد چهار دست و پا از سمتی به سمت دیگر حرکت کند و آنقدر در این کار مهارت پیدا خواهد کرد که دیگر حتی شما به گرد پایش نرسید. وقتی کودک چهار دست و پا این طرف و آن طرف می رود، چیزهای زیادی یاد می گیرد.

شاید از این که ببینید کودک تان لحظه ای آرام نمی گیرد و مدام در حال گشت وگذار زیر میز و صندلی و در چهار گوشه خانه است، خسته شوید اما این برای کودک تنها جابه جایی های ساده نیست.

او با متر کردن خانه در حال کشف محیط اطراف است، محیطی که تا دیروز رسیدن به گوشه و کنارش برایش یک آرزو بود، حالا که می تواند حرکت کند حتی لحظه ای از وقتش را برای استراحت هدر نخواهد داد.
او با چهار دست و پا رفتن یاد می گیرد چه چیزهایی بالای سرش یا زیر شکمش قرار دارند، چه مسیرهایی پهن تر و کدام ها باریک ترند، چه جاهایی ممکن است گیر کند و از چه جاهایی به راحتی عبور می کند و یاد می گیرد اشیا چگونه در اطرافش قرار گرفته اند. وقتی او در حالت چهار دست و پا ناگهان سرش را زمین می گذارد و به اطراف نگاه می کند، در حال بررسی محیط از زاویه ای دیگر است، با دقت نگاه می کند که یک لیوان چطور روی زمین قرار گرفته یا یک گلدان چطور در کنار میز تلویزیون ایستاده. همچنین سینه خیز رفتن به کودک شما کمک می کند تا بتواند گردن، دست ها و پا هایش را با هم تکان دهد و این اولین گام در آماده سازی مغز برای یادگیری حرکات پیچیده تر است. پس این تلاش ها و خطاهای نوزاد را جدی بگیرید و با تشویق او را به ایجاد این هماهنگی ها مشتاق تر کنید.

ارسال نظر

Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 24
/>
Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 31
/>