در این پست می خواهیم شما را با تقویم دندان های شیری آشنا کنیم در واقع بیرون آمدن و لق شدن و در نهایت افتادن دندان های سیکل منظمی دارد. با ما همراه باشید.
تقویم دندان های شیری در ماه ها و سالهای مختلف دوران خردسالی:
5 تا 6 ماهگي:
در اين دوران اغلب كودكان دنداني ندارند.در اين دوران، لثههاي كودكتان را با يك پارچه مرطوب، تميز كنيد. مراقب باشيد كودكتان به شيرخوردن در هنگام خواب عادت نكند،هرگز سرشيشه يا پستانك او را شيرين نكنيد.
7 تا 21 ماهگي:
در اين دوران معمولا دندانهاي پيشين كودكان رويش پيدا ميكنند. كودكان اجازه دارند فقط با شيشه محتوي آب ساده شيرين نشده بخوابند. دندانهاي رويش يافته را با پارچه مرطوب تميز كنيد. كودكتان را براي اولين معاينه به دندانپزشك ببريد.
31 تا 42 ماهگي:
دندانهاي آسياي كوچك و بزرگ شيري و نيز دندان نيش شيري رويش مييابند. در پايان 2 سالگي ميتوانيد مسواك زدن را به كمك مقدار بسيار كمي خمير دندان فلورايددار شروع كنيد و حداقل روزي 2 بار براي كودكتان مسواك بزنيد. مسواك نرم و كوچكي را براي كودكتان انتخاب كنيد. تقريبا هر 3 ماه يك بار مسواك او را عوض كنيد. تنقلات سالم مثل ميوههاي تازه و سبزيجات را به او پيشنهاد كنيد. مصرف مواد شيرين را كاهش دهيد.
2 تا 5 سالگي:
در اين سن تقريبا تمام 02 دندان شيري رويش يافتهاند. به كودكتان اجازه دهيد براي خودش مسواك بزند اما به ياد داشته باشيد مسواك اصلي را شما بايد براي كودكتان بزنيد و اگر دندانهايش به هم فشرده است برايش نخ دندان بكشيد. مسواك برقي لازم نيست اما ممكن است انگيزه خوبي براي مسواك زدن كودكتان باشد.
6 سالگي:
در اين سن اولين دندان آسيابي دائمي در انتهاي دهان رويش پيدا ميكند بدون آنكه دندان شيري لق شده باشد. اين دندان كه به دندان 6 سالگي معروف است بايد به كمك يك روش پيشگيري به نام <فيشور سيلانت> در مقابل پوسيدگيها واكسينه شود.