کوتاه کردن ناخن نوزاد از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا به علت ناتوانی نوزاد در کنترل حرکات دست ممکن است به خودش آسیب بزند از اینرو ناخن ها باید کوتاه باشند.کوتاه کردن ناخن نوزاد حتما باید هفته ای یک مرتبه صورت گیرد زیرا ناخن نوزاد به شدت سریع رشد می کند.
مراحل کوتاه کردن ناخن نوزاد
بعد از حمام دادن نوزاد، ناخنهای او نرمتر است و راحتتر گرفته میشود. همچنین اگر کودکتان خواب باشد هم یکی از زمانهای مناسب برای گرفتن ناخنهایش است، زیرا کودک دستش را تکان نمیدهد و شما راحت میتوانید ناخنها را کوتاه کنید، بدون اینکه باعث بریدن پوستش شوید. اما اگر ناخنهای نوزاد را هنگام بیداری کوتاه میکنید، بهتر است از یکی از اطرافیانتان بخواهید که او را نگه دارد و او را سرگرم کند، تا خیلی تکان نخورد و شما بتوانید ناخنهایش را با خیال راحت کوتاه کنید. مراحل کوتاه کردن ناخنهای نوزاد شامل موارد زیر است:
دستهایتان را تمیز بشویید.
بهتر است از یک قیچی نوزاد، ناخنگیر ظریف یا ناخنگیر مخصوص نوزاد استفاده کنید.
هنگام گرفتن ناخنها، نور کافی برای دیدن دست نوزاد داشته باشید.
هنگام کوتاه کردن ناخنها دست کودک را نگه دارید.
نوک انگشت نوزاد را به عقب فشار دهید تا از بریدن پوست جلوگیری شود.
ناخنهای دست را موازی با انحنای انگشت کوتاه کنید.
برای صاف کردن گوشههای تیز ناخن از سوهان ناخن ظریف استفاده کنید.
ناخنهای پا را نیز فرموش نکنید و آنها را صاف کوتاه کنید.
پزشکان توصیه میکنند در چند هفتۀ اول زندگی نوزاد، بهتر است فقط از سوهان ناخن استفاده کنید، زیرا ناخنها بسیار نرم است و نیاز زیادی به ناخنگیر یا قیچی نیست.
بریدن انگشت نوزاد هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد
اگر نوک انگشت نوزاد را بریدید، بریدگی را زیر آب سرد بگیرید و سپس یک دستمال تمیز یا باند استریل دور انگشت کودک بپیچید و آن را با فشار آرام کمی نگه دارید. خونریزی معمولاً بعد از چند دقیقه قطع میشود. روی زخم انگشت نوزادتان چسب زخم نزنید، زیرا چسب زخم ممکن است بعد از چند دقیقه در اثر برخورد به اجسام دیگر آلوده شود و حتی ممکن است وقتی کودک، انگشت خود را در دهانش قرار میدهد، چسب را قورت بدهد و باعث خفگی شود. اگر خونریزی زخم فرزندتان متوقف نشد، بهتر است فوراً به اورژانس یا پزشک کودکتان مراجعه کنید.