طرز تهیه قابلی پلو

قابلی پلو غذای معروف و خوشمزه مربوط به کشور افغانستان و شهر مزار شریف می باشد البته مناطقی از ایران هم مدلی از این غذا را طبخ می کنند که بسیار خوشمزه است.

قابلی پلو

قابلی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی افغانستان است که در بسیاری از مناطق افغانستان و رستوران‎های این کشور پخته می‎شود.

ابتدا این غذا بیشتر در شمال افغانستان رایج بود و ارمغان هنر آشپزی ترک‌تباران این کشور محسوب می‎شود.

نام قابلی پلو در کشورهای آسیای مرکزی و بخش‌هایی از ایران نامی آشنا بوده و بسیاری از مردم مناطق یاد شده، این غذای معروف را به شیوه‌های مختلف طبخ می‌کنند.

محبوبیت این غذا سبب شد که به مرور راه خود را به بسیاری از مناطق افغانستان و رستوران‎های سایر ولایات این کشور نیز باز کند.

اکنون غذای یادشده به شیوهای مختلف در بسیاری از رستوران‎های افغانستان طبخ می‎شود و در فهرست غذاهای پرفروش این کشور جای گرفته است.

مواد لازم برای تهیه قابلی پلو :

روغن : به میزان لازم
گوشت گوسفندی یا گوساله : ۵۰۰ گرم
پیاز سرخ شده : ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
زرد چوبه، دارچین، پودر سیر
پودر زیره سیاه ، پودر زنجبیل، پودر لیمو عمانی
پودر هل، پودر میخک، جوز هندی، زعفرون، ادویه پلویی
ادویه گارام ماسالا : ١ق چای خوری
هویج خلال و پخته شده : ٢ عدد
کشمش پلویی زرد : ۱/۲ پیمانه
خرما : ۸ عدد
خلال بادام خیس خورده
خلال پسته
خلال پرتغال پخته و سرخ شده:ن صف پیمانه
زرشک سرخ شده ،گردو و خرما و پیاز داغ و گل سرخ برای تزیین
برنج : ۳ پیمانه
آب جوش : ۱/۲ پیمانه

ادویه‌های عالی برای تهیه قابلی پلو :

سه عدد برگ بو، کمی رزماری، یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق مرباخوری تخم گشنیز له شده، یک قاشق چایخوری سر خالی مغز هل کوبیده شده، یک قاشق غذا خوری فلفل، یک قاشق چایخوری جوز هندی سائیده شده.

یک قاشق چایخوری زیره له شده. یک قاشق مربا خوری دارچین. یک قالب کره ۱۰۰ گرمی، زعفران ساییده و با آب جوش دم کشیده. برای این منظور در یک ظرف در دار روی زعفران آب جوش بیزید و در آن را بگذارید تا با حرارت مزه و رنگ پس بدهد و اصطلاحا دَم بکشد.

طرز تهیه قابلی پلو
ابتدا گوشت‌های خرد شده را با یک پیاز قاچ خورده به قابلمه آب بسپارید.
دو سه عدد برگ بو و کمی رزماری روی گوشت‌ها بیندازید و زردچوبه بزنید.
حدود یک و نیم تا دو ساعت طول می‌کشد که گوشت‌ها بپزد.
یادتان باشد که در پایان حدا‌قل دو پیمانه آب گوشت باقی مانده باشد.
هم زمان با پخته شدن گوشت‌ها می‌توانید درست کردن پیاز داغ را آغاز کنید.

پیاز‌ها که طلایی شدند سیر‌های له و ریز شده را اضافه کنید.
بعد نوبت هویج‌هاست، هویج‌ها را هم تفت بدهید آنقدر که تغییر رنگ بدهند.میتوانید خرماو کشمش را به پلو خود اضافه کنید.
اینجا می‌توانید نصف قالب کره را اضافه کنید و ادویه‌ها را هم می‌شود قبل‌تر در یک ظرف ترکیب کرد و یک ‌جا روی مواد ریخت.

بعد از چند بار چرخاندن مایه در ماهیتابه مویز‌ها، پوست پرتقال، خلال پسته و بادام را هم اضافه کنید.
این افزودنی‌های آخر قرار نیست سرخ شوند و تنها قرار است مقداری حرارت ببینند.
در سوی دیگر بعد از پختن گوشت‌ها آن را از قابلمه بیرون بیاورید و بگذارید برای خنک شدن تا بتوانید آنها را ریش‌ریش کنید.گوشت را هم اضافه کنید. اینجا مزه‌سنجی کنید.

برای ملایم کردن شیرینی مایه، به مقدار مد نظر نمک بزنید.درنهایت کمی آب زعفران روی آن بریزید.این‌گونه مایه این پلو فراهم شده است.حالا وقت آبکش کردن برنج است.برای چنین پلو‌هایی بهتر است کمی برنج را زنده‌تر و نپخته‌تر آبکش کنید.

برای دم کردن باید یک لایه برنج آبکش شده در قابلمه بریزید و روی آن مواد بریزید، بعد به آرامی با کفگیر مایه و برنج را هم بزنید.
دوباره یک لایه برنج روی آن مایه و باز هم‌زدن تا این‌گونه در همه جای پلو مایه پخش شود.
درنهایت دو پیمانه آب گوشت را هم روی برنج بریزید و در قابلمه را دم‌کنی بگذارید تا پلو به بخار بنشیند و دم بکشد.

می‌توان مقداری از مایه و زعفران را کنار گذاشته تا در پایان دیس پلو را تزئین و رنگی کرد. خلال پرتقال و بادام و خلال پسته نیز جهت تزیین غذا میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
مواد لازم و طرز تهیه کابلی پلو (قابلی پلو افغانی) خوشمزه و آسان

ارسال نظر