فیله ماهی با تمر هندی ترکیب فوقالعادهای است که میتوانید آن را برای شب عید همراه با سبزی پلو تهیه کنید و در کنار خانواده از آن لذت ببرید. مخلوطی از تمرهندی، زرشک و پیاز داغ روی فیلههای ماهی کشیده میشود و سپس ماهی در فر قرار میگیرد. برای ماهی با تمر هندی بهتر است از فیله سالمون با قطر کم استفاده شود. سس تمر هندی را میتوان از روز قبل تهیه کرد و در یخچال نگه داشت. به این ترتیب، ماهی شما در عرض ۱۵ دقیقه آماده میشود.
مواد لازم برای فیله ماهی با تمر هندی:
زرشک ¾ پیمانه
فیله سالمون 8 عدد (قطر ۱/۵سانتیمتر)
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ 1 عدد (به صورت خلالی برش بزنید)
سیر رنده شده 3 حبه
خلال بادام ¾ پیمانه
تمر هندی 2 تا 3 قاشق
سبزی معطر خرد شده تازه 1 پیمانه (ترکیب دلخواهی از جعفری، گشنیز، ترخون، تره، ریحان و نعنا)
لیمو ترش برای سرو 2 عدد
طرز تهیه فیله ماهی با تمرهندی:
زرشک را در کاسهای قرار دهید و روی آن مقداری آب گرم بریزید و اجازه بدهید حدود ۳۰ دقیقه در آب خیس بخورد.
فیلههای ماهی سالمون را با آب سرد بشویید و سپس خوب خشک کنید. دو طرف آنها نمک و فلفل بپاشید و با قلمو روغن زیتون بمالید. سپس ماهیها را روی سینی فر قرار دهید و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید (بدون روکش تا ۲ ساعت، با روکش تا ۲۴ ساعت).
سه قاشق روغن را درتابهای بریزید و آن را روی شعله متوسط داغ کنید. پیازهای خلالی شده را داخل روغن تفت بدهید تا شروع به قهوهای شدن کنند (۷ تا ۱۰ دقیقه). سپس شعله را کم کنید و ۱۵ دقیقه دیگر تفت بدهید تا پیاز داغ آماده شود. حجم پیاز داغ باید تقریبا نصف حجم پیاز اولیه باشد.
سیر، بادام، زرشک (آبکش شده) و دو قاشق تمر را اضافه و مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه روی شعله متوسط تفت بدهید. سپس، سبزیجات معطر، نمک و فلفل را اضافه کنید. سس تمر هندی تهیه شده را در کاسهای بریزید تا خنک شود و فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
سس تمر هندی را روی فیلههای ماهی بمالید. کمی روغن زیتون روی آنها بریزید و آنها را ۱۰-۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا ماهی خوب پخته شود. ماهی با تمر هندی را به ظرف مورد نظر برای سرو منتقل کنید. لیمو ترشها را برش بزنید و همراه با ماهی سرو کنید.