- ته دیگ بادمجان از جمله ته دیگهای پرطرفدار این روزهاست. این نوع ته دیگ به صورت حلقهای و رنده شده تهیه میشود و بسیار لذیذ است. در این مطلب به آموزش تهیه ته دیگ بادمجان خواهیم پرداخت.
ته دیگ قسمتی از پلو و چلو است که در ته قابلمه به هم میچسبد و سرخ و برشته میشود. اگر ته دیگ غیر از برنج، حاوی مواد دیگری باشد به آن ته چین گفته میشود. ته دیگ خوراکی پرطرفدار و محبوبی بوده که چشم پوشی از آن غیر ممکن است. جذابیت این خوراک به اندازه ایست که باعث خوش ذوقی آشپزها شده و از مواد مختلفی در آن استفاده میکنند، از برنج و نان گرفته تا سیب زمینی، بادمجان و کدو. سادهترین نوع این غذا، ته دیگ برنجی است که از چلو یا کته در قسمت ته قابلمه باقی میماند.
متخصصان تغذیه معتقدند که همه انواع ته دیگ به علت قرار گرفتن در معرض حرارت بالا، ارزش غذایی خود را از دست میدهند. به علاوه استفاده از روغن زیاد برای عمل آمدن ته دیگ منجر به بیماریهای گوارشی نظیر سوزش و نفخ معده میشود و این غذای خوشمزه را به یک خوراک خطرناک برای سلامتی تبدیل میکند که باید در خوردن آن حد اعتدال را رعایت کرد.
از طرفی با افزودن مغزهایی مانند تخم کدو، کنجد و تخم آفتابگردان میتوان بر ارزش غذایی ته دیگ افزود و آن را از لیست خوراکیهای بی خاصیت خارج کرد. همچنین ته دیگ سبزیجاتی مانند کاهو، جعفری، اسفناج و بادمجان طعم متفاوت و جذابی دارند و در تهیه آن باید دو نکته رعایت شود.
نخست اینکه برای تهیه این نوع ته دیگ باید حرارت را بسیار ملایم کنید زیرا احتمال سوختن مواد و ایجاد یک لایه کربن در ته قابلمه زیاد است.
دوم اینکه سبزیجات مقدار زیادی روغن به خود جذب میکنند، بنابراین باید در مصرف روغن دقت کنید تا در ته قابلمه روغن اضافه جمع نشود.
طرز تهیه ته دیگ بادمجان حلقهای
مواد لازم
بادمجان 2 عدد
گوجه فرنگی حلقه ای خرد شده 1 عدد
برنج باکیفیت ایرانی 3 پیمانه
زعفران دم کرده 5 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته، به صورت حلقهای برش بزنید، نمک بپاشید و با مقداری روغن سرخ کنید.
در یک قابلمه نچسب، روغن و زعفران دم کرده را مخلوط کنید، سپس حلقههای گوجه فرنگی را در آن بچینید.
بادمجانهای سرخ شده را روی گوجه فرنگی بچینید.
برنج را آبکش کنید و نیمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید، سپس برنج زعفرانی را روی بادمجانها بریزید.
باقیمانده برنج را روی برنج زعفرانی ریخته و مقداری آب روغن روی برنج بدهید.
روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
پس از ۳۰ دقیقه، حرارت را خاموش کرده و برنج را به صورت قالبی در ظرف سرو بکشید.
این ته چین بادمجان با خورش قیمه و یا با گوشت آبپز بسیار خوشمزه و دلپذیر است.
نکته: حلقههای گوجه فرنگی را ضخیم برش بزنید تا موقع حرارت دیدن نسوزند.
طرز تهیه ته دیگ بادمجان رنده شده
مواد لازم
بادمجان 2 عدد
زعفران دم کرده 2-3 قاشق غذاخوری
پودر سیر یا موسیر 1/2 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و حدود ۳۰ دقیقه در آب نمک بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را آبکش کرده، با آب سرد بشویید و رنده کنید.
اگر بادمجان رنده شده آب انداخت، آب اضافی آن را بگیرید. سپس روغن، نمک، زعفران دم کرده و پودر سیر یا موسیر به آن اضافه کرده و هم بزنید.
بادمجان را کف قابلمه تفلون نچسب ریخته و با پشت قاشق صاف کنید تا ته قابمه را کاملا بپوشاند.
برنج آبکش را روی آن بریزید و دم بگذارید.
پس از ۳۰ دقیقه برنج، دم کشیده و آماده سرو میشود.
طرز تهیه ته دیگ بادمجان خوش طعم و لذیذطرز تهیه ته دیگ بادمجان خوش طعم و لذیذ
راز طلایی شدن ته دیگ بادمجان
برای طلایی شدن ته دیگ، مقداری زعفران دم کرده را با کمی آب و روغن در ته قابلمه به جوش آورده و سپس بادمجان را روی آن بچینید، این کار از ایجاد لایه قهوهای و سوخته بر روی ته دیگ جلوگیری کرده و باعث میشود ته دیگی طلایی داشته باشید. زعفران علاوه بر داشتن عطر و بوی دلپذیر دارای خاصیت نشاط آور بوده و به سلامتی شما کمک میکند. به جای زعفران میتوانید از زردچوبه استفاده کنید که تقویت کننده معده است و خواص ضد سرطانی دارد.
ذکر چند نکته مهم در تهیه ته دیگ بادمجان
بادمجان رنده شده را به هیچ وجه سرخ نکنید، زیرا ته چین آن سوخته و خراب میشود.
برای سرو ته دیگ بلافاصله آن را در ظرف مورد نظر کشیده و تا داغ است مصرف کنید.
برای تهیه ته دیگ بادمجان با برشهای طولی، سعی کنید بادمجان را کمی ضخیم برش بزنید تا نسوزد و به هرشکل دلخواهی کف قابلمه بچینید.