خروپف در نوزادان

یکی از علل خروپف در نوزادان عفونت های تنفسی است که اغلب در فصل زمستان و در اثر سرماخوردگی ایجاد می شود و باید جدی گرفته شود.

خروپف در نوزادان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی؛ خروپف یک مشکل تنفسی در هنگام خواب است که در برخی افراد وجود دارد. صدایی که در اثر این مشکل تنفسی ایجاد می شود برای اطرافیان بسیار آزاردهنده است و آنها را خواب زده می کند. ولی از صدا مهمتر خطری است که ممکن است برای فرد خوابیده ایجاد شود. امروز می خواهیم درباره خروپف کودکان با شما صحبت کنیم.

خروپف کودکان
نزدیک به ۱۰ درصد کودکان در مقطعی از زندگی ممکن است شب‌ها خروپف کنند. اگر به دنبال علت خروپف کودکان در خواب هستید یا می‌خواهید با روش‌های درمان آپنه در کودکان آشنا شوید یا به دنبال درمان خرخر کودکان و در نهایت به دنبال درمان خانگی خروپف کودکان هستید، این مطلب به شما راهکارهای لازم را ارائه می‌دهد.

دلیل خروپف کودکان
وقتی صحبت از خروپف می‌شود، در ذهن همه تصویر یک مادربزرگ یا پدربزرگ پیدا می‌شود که به هنگام خواب تنفس صدادار دارد، اما این بار می خواهیم درباره این عارضه در کودکان صحبت کنیم. خروپف زمانی اتفاق می افتد که ماهیچه های مجاری تنفسی در حال استراحت باشند و عبور هوا آنها را بلرزاند. همین طور هر عامل انسدادی مثل لوزه بزرگ می‌تواند باعث این صدای غیر عادی شود. ۱۲ درصد کودکان شب‌ها خروپف دارند که وجود این حالت مسلما کیفیت خواب کودک را از بین می‌برد.

قطع گاهگاهی تنفس

تنها ۵ درصد این کودکان دچار آپنه (قطع گاهگاهی تنفس) هستند که مهمترین خطر و عارضه در خرخر کودکان است. از هر ۱۰ کودکی که دچار تنفس صدادار موقع خواب هستند، یکی دچار حالت دائمی این عارضه می شود. در اکثر مواقع علل گذرا و بی‌اهمیت هستند.

درمان خروپف کودکان
مثل طاق باز خوابیدن، چاقی و سرماخوردگی، اما حدود ۲ تا ۳ درصد این کودکان دچار آپنه انسدادی خواب هستند. در این حالت ورود و خروج هوا به ریه با اشکال مواجه است و برای چند ثانیه مسیر مسدود می‌شود و سپس دوباره باز می شود. آپنه یا وقفه تنفسی می‌تواند بر رشد و س لامت قلبی عروقی کودک اثر منفی داشته باشد. کودکانی که وقفه تنفسی دارند با صدای بلند تنفس می کنند. در یک فواصلی صدا خاموش می شود و مجددا با افت شدید اکسیژن خون تنفس شروع می‌شود. گاه کودک برای بهتر نفس کشیدن سر را در وضعیت‌های غیر عادی می‌گذارد. مثلا سر از تخت آویزان می‌شود. در برخی از کودکان این مشکل همراه با شب ادراری است.

خواب نا آرام و مشکل یادگیری

این کودکان در خواب زیاد عرق می‌کنند و بی قرار و ناآرام هستند. در بعضی از این کودکان کمبود کیفیت خواب باعث می‌شود در مدرسه آنها را بیش فعال یا فاقد تمرکز تلقی کنند که البته با شرح حال دقیق و کامل اشتباه رفع می‌شود. به هر حال ادامه یافتن این مشکل بر یادگیری و شخسیت اجتماعی کودک اثر منفی دارد. این کودکان در طول روز حافنله خوبی ندارند و گاهی خرخر شبانه به تنهایی می تواند سبب افت تحمیلی شود.

علت های خروپف کودکان
شایع‌ترین علت خروپف آن هم به شکل زودگذر، سرماخوردگی یا به عبارت گسترده تر عفونت‌های تنفسی است که با درمان کامل مشکل حل می‌شود و مزمن و ادامه دار نخواهد شد.) در حساسیت‌های فصلی متوسط تا شدید هم گاهی خرخر به وجود می‌آید و انحراف بینی هم از علل شایع است که البته بالای ۷ سال شایع تر می‌شود؟ لوزه سوم بزرگتر از معمول که به راحتی باعث انسداد می‌شود. به اضافه وزن که باعث تنگی راه هوایی می‌شود.

درمان

اتاق خواب این کودکان را از عوامل آلرژی زا خالی کنید. حیوانات خانگی، گرد و خاک و فرش‌های دارای الیاف آکریلیک را باید بیرون ببرید.

بالشت نباید پر باشد. حالت سر باید درست قرار بگیرد و ارتفاعی استاندارد داشته باشد.

لوزه باید کامل بررسی شود تا اگر باعث انسداد است، درمان صورت گیرد.

نکته: شایع ترین عفونت های مرتبط با خروپف، سینوزیت و عفونت گوش و حلق است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بد نیست بدانید وقتی که کودکم خروپف می‌کند، چکار باید کنم؟
درمان خروپف کودکان
مهمترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به عادت‌های شبانه‌روزی کودک‌تان توجه کنید و تمام آن چیزهایی که به نظرتان کمی غیر عادی می‌رسند را به پزشکش‌ اطلاع دهید.

بسته به علت به وجود آورنده خروپف، پزشک‌تان راه‌حل‌هایی را ارائه می‌دهد:

– آلرژی‌زاها را از اطراف او حذف می‌کنید. وجود حیوانات خانگی، گردوغبار، بالش پر و…. می‌توانند تحریک کننده آلرژی باشند.

– از داروهای ضد آلرژی و باز کننده‌ گرفتگی‌های سینوس‌ها استفاده کنید (طبق نظر پزشک).

– به موقعیت خواب کودکتان توجه کنید. اینکه سر کودک در حالت درستی قرار دارد یا اینکه بالش زیرسرش بافت مناسبی دارد. از مواردی هستند که روی خواب آرام کودک‌تان تاثیر می‌گذارند و باعث کاهش خروپف او می‌شوند.

کودک‌تان را پیش یک پزشک متخصص گوش، حلق و بینی ببرید تا با معاینه و بررسی وضعیت لوزه و گلو، در صورت وجود مشکل برای درمان اقدام نمایید.

درمان خانگی خروپف کودکان
به هر حال تشخیص این موارد نیاز به توجه ویژه والدین دارد. مشکلات تنفسی و خروپف کردن در خواب در دوران کودکی از مواردی نیستند که اصلا به آنها توجه نکنید چرا که باعث می‌شوند اکسیژن کافی به مغز نرسد و در این دوران اکسیژن برای رشد مغزی لازم است.

مشکلات و اختلالات خواب باعث به هم خوردن تعادل سلو‌ل‌ها و سیستم پشیمانی بدن می‌شوند.

برخی از محققان معتقدند که مشکلات تنفسی مربوط به خواب کودکان، سبب به وجود آمدن مشکلات دیگری از قبیل بیش‌فعالی در آنها می‌شود. علاوه بر این مشکلاتی مثل نگرانی و افسردگی نیز در این کودکان بیشتر دیده می‌شود.

کودکی که شبها نتوانسته به خوبی و در آرامش بخوابد، در طول روز بی‌حوصله و کسل است و به همین دلیل احتمال بروز مشکلات عاطفی و رفتاری در او بیشتر خواهد شد.

در طول دوران تحصیل در مدرسه افت تحصیلی نیز از سایر عوارض نداشتن خواب راحت و آسوده کودکان است.

کودک خود را تشویق کنید شب‌ها به پهلو بخوابد. به پشت خوابیدن یکی دیگر از عواملی است که خروپف کردن شبانه را تحریک می‌کند.

ارسال نظر

Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 24
/>
Warning: Undefined variable $req in /home/honarfa/domains/honarfa.ir/public_html/wp-content/themes/honarfa/comments-form.php on line 31
/>